Afbeelding

Start campagne 'Glasvezel buitenaf' in Pijnacker-Nootdorp

Actueel 2.643 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Glasvezel is voor (een deel van) het buitengebied van Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland een stap dichterbij gekomen. Vanaf vandaag kunnen bewoners van het buitengebied van deze gemeenten zich namelijk inschrijven voor een glasvezelabonnement. En als 50% van de huishoudens en bedrijven in het buitengebied dit vóór 12 november 2018 doet, dan komt het supersnelle netwerk er ook. Om de bewoners te informeren over het aanbod, de voorwaarden en de aanleg, organiseert Glasvezel buitenaf twee informatieavonden:

Dinsdag 18 september: Parochiehuis, Oostlaan 38A in Pijnacker
Dinsdag 25 september: Gemeentehuis Lansingerland, Tobias Asserlaan 1 in Bergschenhoek

Welk aanbod ontvangen de bewoners van het buitengebied?Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod. Zij hebben de keuze uit zes dienstaanbieders voor een glasvezelabonnement. Dit zijn gerennomeerde landelijke partijen, te weten Caiway, Cbizz, Delta, Fiber, Helden van Nu en Solcon. Naast het abonnement, betaalt de bewoner een vastrechtvergoeding, eenmalig 1900 euro of 15,00 euro per maand, gekoppeld aan het abonnement. Bewoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel, betalen de werkelijke aanlegkosten van minimaal 995 euro extra.

Uitnodiging informatiebijeenkomstenGlasvezel buitenaf kiest ervoor om bewoners persoonlijk te informeren. Daarom valt komend weekend een uitnodiging voor de informatieavonden op de deurmat. "Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen," vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Vraag glasvezel buitengebied grootGlasvezel buitenaf is een ervaren partij als het gaat om het aanleggen van glasvezel en heeft de ambitie om het buitengebied van Nederland te voorzien van glasvezel. Van Overijssel, Gelderland, Utrecht, Drenthe, Noord-Holland tot aan Brabant en Limburg. Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de campagnes die Glasvezel buitenaf heeft gevoerd. Al 34 campagnes zijn succesvol afgerond. Dat betekent dat 110.000 adressen een aanbod hebben gehad van Glasvezel buitenaf. Dit is een kwart van het buitengebied van heel Nederland! Maar liefst 60% hiervan kan na aanleg gebruiken maken van een aansluiting.

Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant