Molendag bij molen Windlust
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Molendag bij molen Windlust

  •   2101 keer gelezen   Actueel

Bij Molen Windlust tussen Pijnacker en Nootdorp is vandaag van alles te doen en te beleven tijdens de Nationale Molendag. De tweede zaterdag van mei: 12 mei dus.

Iedereen kan dan langs de smalle steile trappen opklimmen tot het walhalla van de molen, de verfijnde houten techniek van eeuwen her. De vrijwillige molenaars – het zijn er bij Windlust flink wat zodat de molen heel vaak draait – staan gereed of klimmen mee om ter plekke tekst en uitleg te geven. Ook is er Windlustmeel te koop en worden daarvan ter plekke altijd pannenkoeken gebakken.

Het is dit jaar tien jaar geleden dat Stichting Vrienden van Molen Windlust werd opgericht. In het kader daarvan is het mooie boek over de historie van de molen voor niet meer dan vijf euro te koop.

Volgend jaar is het dertig jaar geleden dat de bijna vergane molen in oude glorie werd hersteld en de wieken weer schitterend begonnen te draaien. Voor die tijd gebeurde  dat alleen maar onbedoeld tijdens een heftige stormnacht.

De Nootdorpers en de Pijnackernaren mogen blij zijn dat molen Windlust behouden is gebleven voor hun dorpen waar zo ontzettend veel is gesloopt. De restauratie kostte destijds overigens slechts 480.000 gulden, nu de aankoopprijs van een klein eengezinswoning. 

Het blijft altijd een genot om de molen te zien of er even aan te meren. Dat kan vandaag, zaterdag 12 mei, vanaf 10.00 tot 16.00 uur bij de molen aan de Oudeweg.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>