Afbeelding

Delfland vermoedt karpervirus in Nootdorpse wateren

Actueel 1.355 keer gelezen

Nootdorp - Begin juli heeft de fractie van de Partij voor de Dieren vragen aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp gesteld over de vissterfte in Nootdorp. De antwoorden hierop zijn deze week verstuurd.

Nader onderzoek naar aanleiding van de vissterfte in de omgeving Waddenzee/Combinatieweg heeft aangetoond dat er geen overstort vanuit het gemeentelijk riool heeft plaatsgevonden en het gemeentelijk riool normaal heeft gefunctioneerd, schrijft de gemeente. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft ter plekke de situatie onderzocht en de waterkwaliteit gemeten. Het zuurstofgehalte was in orde, dat erop duidt dat de vissen niet aan de warmte zijn bezweken. Het vermoeden van het Hoogheemraadschap is dat het een karpervirus betrof aangezien er alleen dode karpers zijn gevonden. De gevonden vissen waren al een aantal dagen dood en konden niet meer worden onderzocht. Dit is alleen zinvol als de vis net dood is, weet men.

Wat wordt er door de gemeente gedaan of kan worden gedaan om vervuiling door riooloverstort te voorkomen, schreef de dierenpartij. De gemeente: "Het rioolstelsel in Ypenburg bestaat uit een gescheiden rioolstelsel wat geen overstort heeft. Alleen indien er storingen zijn die langer dan 24 uur duren zou er via een noodoverlaat rioolwater op oppervlaktewater kunnen komen. Dit is echter in de afgelopen jaren niet voorgekomen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant