Afbeelding

Peperdure RandstadRail- en tramkaartjes

Actueel 55 keer gelezen

Regio - Een tram- of busritje in de regio Haaglanden is de duurste ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek van het internationale adviesbureau Simon-Kucher & Partners.

Het bureau onderzocht de tarieven van het openbaar vervoer in achttien wereldsteden. Amsterdam ging fier aan kop met 2,90 euro voor een los kaartje. Aangezien HTM 3,50 euro vraagt voor een los kaartje, mag geconcludeerd worden dat onze dorpsgenoten de hoofdprijs betalen voor een OV-tripje met tram 15 of de RandstadRail. Echter, HTM laat weten dat de conclusies die uit het onderzoek worden getrokken niet helemaal kloppen. Volgens HTM is het onderzoek gebaseerd op de kosten van een los kaartje, terwijl de meeste mensen met een OV-chipkaart reizen.

Onvrede
Desondanks laten de hoge prijzen ook de Haagse gemeentepolitiek niet onberoerd. De Haagse Stadspartij heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de losse kaartjes en het verdwijnen van twee- en driedagenkaarten. Naast het losse kaartje, is er nu alleen nog de dagkaart à 6,50 euro.

Uit de krant