Afbeelding
Podcast

Olav Spa over zijn werk als 112-persfotograaf

Actueel 1.460 keer gelezen

Pijnacker/Berkel - Persfotograaf Olav Spa van het bekende mediabureau Spa Media, werd onlangs zelf het middelpunt van het nieuws toen hij tijdens zijn werk werd geslagen door iemand die niet wilde dat hij foto’s maakte.

In Dossier Mastenbroek legde hij uit dat persvrijheid in Nederland een groot goed is en dat fotograferen en filmen op de openbare weg is toegestaan. Daarnaast benadrukte hij dat hij absoluut geen ramptoerist is, maar dat hij journalistiek vastlegt wat er gewoonweg is voorgevallen.

Het gesprek met radiomaker en journalist Martijn Mastenbroek ging niet alleen over persvrijheid, maar ook over alle andere facetten van 112-journalistiek. Want, hoe verwerk je al die nare beelden? Als fotograaf maak je immers heel wat mee en hoe kom je eigenlijk aan informatie over meldingen?

Het werd een podcast die elke 112-fotograaf een keer moet horen, maar bovenal ook mensen met een sterke mening over 112-fotografie. Deze fotografen gaan namelijk niet roekeloos te werk en begrijpen dat emoties een rol spelen. En, uiteindelijk leest ook iedereen nieuws en wil weten wat er aan de hand is, toch? Dus kritiek op persfotografen is ook enigszins hypocriet.

Beluister hieronder de podcast.


Olav Spa in de radiostudio.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant