Afbeelding

Winkelcentrum Keijzershof viert tienjarig bestaan met feestweek

Actueel 2.809 keer gelezen

Het zeer succesvolle buurtwinkelcentrum Keijzershof aan het Hoefbladplein in de wijk Keijzershof in Pijnacker-Zuid bestaat tien jaar alweer. Dat wordt volgende week groots gevierd.

Kinderen kunnen nu al een kleurplaat kleuren en na inlevering kans maken op een leuke prijs.

Woensdag
Op woensdag 27 september begint het feest met een gezellige party voor de bewoners van De Weidevogelhof, het naburige woonzorgcentrum van Pieter van Foreest. De mensen die daar wonen kunnen niet zomaar naar het winkelcentrum toe komen – de nog goed ter been zijnde komen natuurlijk wel gezellig langs – en daarom gaan de winkeliers naar deze mensen toe.

In het Welzijnscentrum Keijzershof wordt een gezellige middag georganiseerd met een shantykoor, een bingootje en iets te snoepen en te drinken. Dat wordt een happening die begint om 13.30 uur en duurt tot 15.30 uur. Samen met Pieter van Foreest cq de activiteitenmensen van De Weidevogelhof wordt dit onderdeel op poten gezet.

Vrijdag
Vrijdag 29 september begint in het Winkelcentrum Keijzershof het feest onder het motto ‘Fijn dat je er bent’. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn er dan Oud-Hollandse spellen, een One Man Band, een bellentuin en een leuke schminkstand voor de kinderen.

Zaterdag
Het grote feest is op de zaterdag, de dertigste september en dat duurt tot 16.00 uur. Om 11.00 uur is dan de feestelijke onthulling van een lichtobject dat op het pleintje aan de Albert Heijn-zijde van het winkelcentrum wordt onthuld door wethouder Bart van Straten. Er is verder van alles te beleven. Er zijn steltlopers, een brassband speelt, er is een turbo touw tornado, een soort megaspringtouw, er zijn rondrijdende rollerskatevrouwen en er is van alles te drinken en te eten, op kosten van de winkeliers die terug kunnen kijken op tien mooie jaren.

Buurtcentrum
De kracht van de winkelstraat is dat het gezellig en knus is, leuk en prettig ingericht met ook wat speelvoorzieningen voor de kinderen. Terwijl alles wat je dagelijks nodig hebt er te vinden is: een mooie Albert Heijn, een prima Gall & Gall, een leuke Etos maar ook de nevenvestiging van de oer-Pijnackerse bakkerij Rijnbeek, de prachtige optiekzaak van Ronald Lindenburg en zijn mensen, de schitterende bloemenwinkel van Lizzy, MR Flowers, de prima Primera, de stijlvolle kapsalon Hair App, de puntgave Tandartspraktijk Keijzershof en dan nog het smaakvolle restaurant Koimi Sushi & Grill en tot slot nog het schitterende Beautyhouse Simdi. En als klap op de vuurpijl hebben we dan nog Kwalitaria, waar je binnen en buiten heel luxe zit en waar je geniet van een uitgebreide kaart.

De winkeliers vormen met elkaar een goede groep mensen die er samen voor gaan. De winkeliersvereniging wordt gerund door drie personen. Lizz van MR Flowers is voorzitter, Barbara Rijnbeek secretaris en Ronald Lindenburg penningmeester. “Ik mag het geld uitgeven”, aldus Ronald die in alles het schoolvoorbeeld is van rustige benadering, bestendige kwaliteit en persoonlijke benadering.

Ronald zit er vanaf het prille begin evenals diverse anderen. Alle panden zijn steeds gevuld. Dat geeft al aan dat Winkelcentrum Keijzershof het goed doet en als buurtwinkelcentrum in een grote behoefte voorziet. Het ‘voedingsgebied’ groeit nog steeds en dat is groter dan Pijnacker-Zuid. Ook uit andere delen van Pijnacker en Berkel komen ze naar het Hoefbladplein. En als extraatje wordt het wijkje Wijck nog gebouwd aan de andere kant van de spoorlijn. In plaats van kantoren komen daar nog eens tussen de 300 en de 400 woningen! Kortom: de Keijzershofwinkeliers klagen niet en nodigen u allen uit voor de feestweek!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant