Afbeelding

Definitieve uitslag Provinciale Staten: BBB even groot als VVD

Actueel 1.930 keer gelezen

Regio - De definitieve uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen van Zuid-Holland is bekend. BBB en VVD gaan met evenveel zetels ‘de staten’ in: acht.

Het centraal stembureau van Zuid-Holland heeft op 24 maart de uitslag van de verkiezingen, de zetelverdeling en gekozen leden vastgesteld. De definitieve zetelverdeling is als volgt:

BBB 8 zetels
VVD 8 zetels
GroenLinks 6 zetels
D66 4 zetels
PvdA 4 zetels
PVV 4 zetels
CDA 4 zetels
JA21 4 zetels
PvdD 3 zetels
SGP 2 zetels
CU 2 zetels
FvD 2 zetels
SP 2 zetels
50Plus 1 zetel
Volt 1 zetel

Het opkomstpercentage voor Zuid-Holland was 54,52 procent. Het proces verbaal met daarin onder meer de gekozen kandidaten kun je hier vinden. Voordat de gekozen leden daadwerkelijk kunnen worden toegelaten tot Provinciale Staten moeten ze hun benoeming nog wel aanvaarden.

Installatie Statenleden en bevindingen verkenner Fred Teeven
De Statenleden worden op woensdag 29 maart 2023 vanaf 10.00 uur geïnstalleerd in de Statenzaal van het Provinciehuis. De verkenner voor Zuid-Holland, Fred Teeven, zal tijdens deze vergadering verslag doen van zijn bevindingen. De installatievergadering kan gevolgd worden via de livestream. Klik hier (link: https://pzh.notubiz.nl/vergadering/1032796) voor de volledige agenda en de livestream.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant