Klapwijk zakt langzaamaan steeds verder weg.
Klapwijk zakt langzaamaan steeds verder weg.

Bodemdaling in Klapwijk nog steeds een groot probleem

Actueel 3.182 keer gelezen

Pijnacker - Het CDA Delfland heeft in de wijk Klapwijk in Pijnacker de gevolgen van bodemdaling en de nieuwe waterberging bekeken. Door bodemdaling zijn er in Pijnacker op sommige plaatsen grote problemen met tuinen, wegen en afwatering. Dit komt omdat er bij de bouw geen rekening met bodemdaling is gehouden. In de wijk Klapwijk zijn op sommige plaatsen de gevolgen groot.

Het CDA Delfland werd ontvangen door Alex Koppers, voorzitter van de wijkvereniging Klapwijk. Hij liet zien waar de grootste problemen zijn en hoe de bewoners er mee omgaan. Alex: “De grootste problemen zijn de grote hoogteverschillen bij huizen en schuurtjes. Soms moeten mensen door een rollercoaster om bij de straat te komen. Rioleringsbuizen breken ook regelmatig.”

“De problemen zijn zeer lokaal en hebben te maken met de vroeger loop van sloten en landgebruik. De verbeteringen die recent zijn gedaan in Klapwijk zijn goed, maar de nieuwe goten zorgen wel voor gevaarlijke situaties en zijn niet echt nodig. We vragen ons ook af of het goed is dat al het water met vervuiling nu rechtstreeks de sloot in loopt.” 

Maarten Jansen (CDA Delfland): “Het zou goed zijn als gezamenlijk gezocht wordt naar oplossingen. De nieuwe waterberging in het park zal plaatselijk werken, maar niet voor de hele wijk.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant