De bestuurders van de corporaties hebben hun handtekening op 27 januari gezet. Geheel rechts Lucas de Boer van Rondom Wonen.
De bestuurders van de corporaties hebben hun handtekening op 27 januari gezet. Geheel rechts Lucas de Boer van Rondom Wonen.

Aanbesteding Bouwstroom verduurzaming van start

Actueel 1.948 keer gelezen

Vijf woningcorporaties in de regio Haaglanden, waaronder Rondom Wonen, gaan een langdurig partnerschap aan met enkele vaste aannemers. Dit initiatief onder de noemer Bouwstroom verduurzaming heeft tot doel om in acht jaar tijd naar verwachting negenduizend sociale huurwoningen te renoveren en verduurzamen. 

Eind januari zetten de bestuurders van de betrokken corporaties hun handtekening onder de intentieovereenkomst voor deze intensieve samenwerking, waarbij alle woningen in één keer worden aanbesteed. “Om de enorme verduurzamingsopgave voor elkaar te krijgen, is het noodzakelijk om fors te versnellen’, vertelt Niels Vlieg, manager Vastgoedontwikkeling bij Vidomes en initiatiefnemer van de Bouwstroom verduurzaming. “En dat kan, omdat we alles in één keer aanbesteden, en daarmee het wiel niet elk project opnieuw uit hoeven vinden. Dit levert forse tijdswinst op ten opzichte van elk project apart aanbesteden.” 

Niels Vlieg vervolgt: “Ook het risico dat er in deze ingewikkelde markt geen aannemer beschikbaar is, neemt sterk af door dit langlopende partnerschap. Daarnaast werken we veel efficiënter door werkprocessen op elkaar af te stemmen en waar mogelijk te standaardiseren. Win-win voor alle partijen!” De gunning aan drie aannemers begint eind 2023.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant