De stenen van het onrecht die we als mensen meetorsen, werden neergelegd bij de Paaskaars. (foto: Piet Thijssen)
De stenen van het onrecht die we als mensen meetorsen, werden neergelegd bij de Paaskaars. (foto: Piet Thijssen)

Volle kerk bij eenheidsviering

Actueel 1.642 keer gelezen

Zondag bleven bijna alle kerken van Pijnacker dicht, zodat iedereen naar die ene gezamenlijke kerk kon die wel open was: de RK-kerk aan de Oostlaan.

Die was met 350 mensen goed gevuld voor de jaarlijkse oecumenische viering. Dominee Treuren en diaken Vrijburg gingen voor in de viering die als thema had: Doe goed en zoek recht. Het vele onrecht in de wereld werd gesymboliseerd door stenen die diaken Dick Vrijburg in een rugzak meetorste. De stenen werden neergelegd bij de Paaskaars die werd ontstoken als teken van recht, hoop en verlichting in de toekomst. Op bijgaande foto legt een van de kinderen uit de ‘nevendienst’ een steen op de hoop.

De viering werd muzikaal opgeluisterd met medewerking van een gelegenheidskoor dat was samengesteld uit zangers en zangeressen van de Ontmoetingskerk, de Acker, de Dorpskerk en de Joannes de Dooperkerk. Het koor stond onder leiding van Erik Bleichrodt van de Ontmoetingskerk en het orgel werd bespeeld door Hans Smaal uit de Dorpskerk. Na afloop was er koffie en gelegenheid tot ontmoeting in de intussen toch behoorlijk afgekoelde kerk! Misschien een idee om zo’n viering vaker te doen, bijvoorbeeld bij het begin van de zomervakantie! 

Uit de krant