Jolanda van Eijk, Ellen van Venrooij, Ron Labordus en Sabine Kijzers. Astrid Witte staat niet op de foto.
Jolanda van Eijk, Ellen van Venrooij, Ron Labordus en Sabine Kijzers. Astrid Witte staat niet op de foto.

Kerkveiling voor restauratie schilderijen

Actueel 1.806 keer gelezen

Maar liefst 100 kavels zijn er te koop op de kerkveiling van H. Bartholomeuskerk aanstaande zondag 27 november vanaf 13.30 uur. Stuk voor stuk boeiende kavels: onder andere één minuut gratis winkelen bij Jumbo, boksles, een bridgeclinic, een antiek H. Hart – en Mariabeeld, rijden in een oldtimer, kappersbonnen, taartbonnen, tuinonderhoud, kinderspeelgoed en nog veel, veel meer. De organisatoren vertellen er met enthousiasme over.

De organisatie van de kerkveiling bestaat uit Sabine Kijzers, Jolanda van Eijk, Ron Labordus, Ellen van Venrooij en Astrid Witte. Deze werkgroep is al maanden druk bezig met het inzamelen van kavels. Bladerend in een uitgebreid kavel-veilingboekje vertellen ze: “Het wordt echt de moeite waard. Voor ieder wat wils. Wat we eerder al noemden, maar ook bijvoorbeeld samen uit eten, samen dagjes uit, boeiende boeken en gave dvd’s, bijzondere houten kerststallen uit Bethlehem, appelsap en noten, bloemen, rozenkransen met de zegen van de paus, schilderen in talloze maten en technieken. Zelfs een Rembrandt en een Van Gogh! Verder nog een tas vol Suskes en Wiskes, een replica van het beeld van Maria van Wilsveen, de toren beklimmen, een bridge uitnodiging voor een toernooi met Johan Pieters – voorzitter van Nederlandse bridgebond - en bijzonder is een bezoek aan de Waalsdorpervlakte en het fusilladeterrein, waar normaal gesproken geen toegang is.”

Entree gratis
“De entree is gratis. De opbrengst is bestemd voor de restauratie van enkele waardevolle schilderijen in de kerk”, laten de organisatoren nog weten. “’s Morgens vanaf 11.00 uur kunnen liefhebbers al kijken naar wat we bieden en om 13.30 uur gaan we van start. De veilingmeesters zijn Piet van der Burg uit Berkel en Ron Labordus. Bij binnenkomst krijgt iedereen een bordje met nummer dat correspondeert met de naam van een bieder. Zo weten wij wie wat gekocht heeft en kunnen we de kavels aan de juiste personen geven. Betalen kan ter plekke: contact of pinnen. Uiteraard hopen we op een gezellige middag met een goede opkomst en een hoge opbrengst. Wij weten zeker dat de veiling zeer de moeite waard is. Het kavelboekje is al op te halen bij het parochiesecretariaat of digitaal te krijgen via jub150@parochiechristuskoning.nl” (RL)


Stukje plaatsen
Heb jij net als de kerk ook een niet commercieel berichtje voor de lokale krant? Dan plaatsen wij dat kosteloos. Weet je niet zo goed hoe je een persberichtje moet aanleveren? Hoofdredacteur Martijn Mastenbroek helpt je graag op weg met tips en trucs. Mail naar redactie@telstarmediacentrum.nl om in contact te komen.

Uit de krant