Martin vroeg Cesar zijn vrolijke blauwe hemd van het lijf.
Martin vroeg Cesar zijn vrolijke blauwe hemd van het lijf.

Dorpsgenoot Martin Reitsma interviewt Cesar Zuiderwijk

Actueel 4.377 keer gelezen

Regelmatig schuift muziekjournalist Martin Reitsma uit Delfgauw aan bij de grote namen uit de muziek. Onlangs deed hij dat bij Cesar Zuiderwijk, oud drummer van Golden Earring. Tegenwoordig drumt hij bij de rockband Sloper.

Cesar vertelt: “We spelen met Sloper de komende tijd op een aantal festivals en evenementen. In het najaar doen we een clubtour met een stuk of twaalf optredens en dit jaar maken we ook nog een album.” Het motto en de drive van Sloper: “Soms is het leven simpel: je rockt wat met gitaren en drums, gewoon omdat je ervan houdt. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, blijf gewoon openstaan voor vette riffs en dubbele jungledrums en een krachtige stem.” Drum Demons is de slagwerkgroep van Cesar Zuiderwijk en Koen Herfst, elke keer anders maar iedere keer met veel drumgeweld. Het peil van de vaderlandse drummers is een van de hoogste in de wereld. “Er zijn nu zoveel goede drummers” besluit Cesar.

Kijk ook op sloperband.com en drumdemons.nl. Martin zijn volledige interview met Cesar Zuiderwijk is vanaf vandaag op Telstar Online te bekijken.

Filmmontage: John Meijer


Uit de krant