De auto met aanhanger van de winkel Terre des Hommes waarmee iedere maandag niet meer verkoopbare spullen naar Avalex worden gebracht. Op 2 mei zat er ineens een bon van 100 euro onder de ruitenwissers.
De auto met aanhanger van de winkel Terre des Hommes waarmee iedere maandag niet meer verkoopbare spullen naar Avalex worden gebracht. Op 2 mei zat er ineens een bon van 100 euro onder de ruitenwissers.

Handhavers slingeren ‘afvalruimers’ winkel Terre des Hommes op de bon

Actueel 4.811 keer gelezen

Pijnacker - Verbijstering bij de vrijwilligers van de winkel van Terre des Hommes op de hoek van de Van Brachtstraat en de Emmastraat in Pijnacker: een overijverige handhaver heeft maandag 2 mei een bon van 100 euro uitgeschreven voor de auto met aanhanger waarmee de mensen van Terre des Hommer Pijnacker al tientallen jaren op maandagmorgen niet-verkoopbare spullen naar Avalex brengen.

Precies zoals op de foto te zien is, staat de auto met aanhanger sinds mensenheugenis naast de winkel om gedurende de maandagochtend meerdere malen te worden gevuld met wat niet meer verkoopbaar is.

De handhavers waren al eerder in gesprek gegaan met de mensen van Terre des Hommes, onder meer met Frank van der Burg die al talloze jaren bij de uitvoering van dit werk betrokken is. De handhavers gaven aan dat de auto met aanhanger alleen in een officieel parkeervak mag staan. Die vakken zijn er wel maar Terre des Hommes heeft met Bakkerij Rijnbeek afgesproken dat men de plekken bij de bakkerij daar niet voor gebruikt. Bovendien is het voor de vrijwilligers van Terre des Hommes veel handiger om de auto met aanhanger pal bij de winkel neer te zetten. Daar komen immers op Maandag Opruimdag de spullen vandaan die weg kunnen.

Hoe dan ook: toen de mensen van Terre des Hommes aan de koffie zaten, heeft een handhaver snel een bon van 100 euro onder de voorruit gedaan. De actie zou ook mede het gevolg zijn van eerdere bekeuringen waar bewoners van de Van Brachtstraat tegenaan liepen voor situaties waarbij ze hun auto niet binnen een parkeervak hadden gezet. Een of meerdere bewoners zouden toen hebben gewezen op de auto met aanhanger bij Terre des Hommes die ‘immers ook niet binnen de parkeervakken staat’. Dat zou de handhavers ertoe hebben aangezet de bekeuring uit te delen.

De medewerkers van de winkel waren maandag 2 mei – en ook op de dagen erna - in alle staten. Ze zetten zich al vele jaren volledig belangeloos in voor de uitstekend draaiende tweedehands goede doelen winkel, waar heel veel uiteenlopende gebruikte artikelen een tweede leven krijgen. De consument koopt die voor een prettige prijs waarbij de totale omzet ten goede komt aan goede doelen van de internationale organisatie Terre des Hommes die zich onder andere bezighoudt met het tegengaan van kinderarbeid en kindermisbruik overal ter wereld.

Het is de medewerkers een scherpe doorn in het oog dat een al vele jaren bestaande situatie, waarbij de auto met aanhanger een maandagochtendje naast de winkel staat voor functionele doeleinden, namelijk de afvoer van spullen naar Avalex, nu ineens niet meer zou mogen met als ‘beloning’ een sneaky bon die ondanks gesprekken over en weer tijdens de koffie even snel onder de ruitenwisser wordt gedaan.

Voorzitter Kees Wijsman van Terre des Hommes Pijnacker meldt dat hij intussen met de verantwoordelijke mensen van de gemeente in gesprek probeerde te komen, maar dat dit onder meer door de Meivakantie en de pensionering van een leidinggevende nog even niet gelukt was.

Vandaag, woensdag, zou er een onderhoud zijn met wat Terre des Hommes betreft slechts één doel: de bon gaat van de baan en de auto met aanhanger kan tot in lengte van dagen op maandagmorgen bij de winkel staan. Het gaat al jaren zo, het is nodig en niemand heeft er last van. De handhavers zelf niet en ook niet de bewoners van de Van Brachtstraat en andere straten die al dan niet terecht een parkeerbon hebben gekregen…

Uit de krant