Rasia is helemaal happy in haar volledig nieuw ingerichte Surinaamse Eethuis Roti Tori aan de Markt in Nootdorp. Je krijgt daar de hele maand tien procent korting vanwege het tienjarig bestaan.
Rasia is helemaal happy in haar volledig nieuw ingerichte Surinaamse Eethuis Roti Tori aan de Markt in Nootdorp. Je krijgt daar de hele maand tien procent korting vanwege het tienjarig bestaan.

Rasia Jitan viert tienjarig bestaan van Roti Tori

Actueel 1.530 keer gelezen

Nootdorp - De tijd gaat wel heel snel. Althans, zo voelt het als Rasia Jitan vertelt dat ze alweer tien jaar geleden begon het Surinaamse eethuis Roti Tori aan de Markt in Nootdorp.

Rasia heeft in tien jaar tijd een schitterende zaak opgebouwd. De coronaperiode heeft ze aangegrepen om de inrichting drastisch te vernieuwen. Het ziet er nu ontzettend gezellig en huiselijk uit met verschillende bankjes, mooie stoelen en tafels. Gezelschappen van uiteenlopende omvang vinden er hun eigen plek. Vriendin Nalinie heeft een prachtige muurschildering gemaakt en voordat je naar buiten loopt, zie je met grote letters ‘Konhesibaka’. Dat is Creools voor: ‘Kom gauw terug.’ Met enorm veel energie en enthousiasme praat Rasia over haar project. De start was best heel lastig en ook in de jaren erna ging het allemaal niet vanzelf. De intussen 46 lentes jonge en wijze Haagse straalt uit dat ze een strijdster is, iemand die doorzet en niet opgeeft, ook als het wel eens wat minder gaat. De coronatijd greep ze ‘vrolijk’ aan om in de inrichting van de zaak te investeren. Daar waar anderen in een hoekje zaten te sippen totdat de bui over was, zette zij door. “Ik ben niet iemand die quit”, zegt ze. Met andere woorden: ze is niet iemand die wegloopt, opgeeft dan wel de boel verlaat! En daarom wil ze het tienjarig bestaan groots vieren. Ze hoopt dat heel veel mensen haar nieuwe gezellige inrichting willen komen bewonderen door lekker te komen eten in het restaurant. Haar keuken ofwel haar menu is ontzettend uitgebreid. Alle verschillende onderdelen en aspecten van de Surinaamse cultuur en keuken komen er in terug: Javaans, Creools, Hindoestaans. Er is heel veel te kiezen. De brede oriëntatie blijkt al uit de naam van de zaak: Roti is echt Hindoestaans en Tori is Creools.

Het is heel breed wat Roti Tori te bieden heeft. Van rijsttafel tot veganistisch gerecht, maar ook heerlijke soepen, snacks en tropische drankjes. Kijk op de site en je krijgt vanzelf trek. Behalve ter plaatse eten tussen 15.00 en 21.00 uur – zeven dagen per week – kun je ook laten bezorgen. Heel veel mensen in Nootdorp maken daar graag gebruik van. Rasia praat niet alleen over haar restaurant, maar ook over haar levensvisie die is gevormd door alles wat ze in haar leven heeft ervaren en meegemaakt. Ze heeft heel veel gereisd en in heel veel landen inspiratie opgedaan, culinair en cultureel. Haar instelling is dat je in het leven er vooral zelf iets van moet zien te maken, in samenwerking met anderen. De kunst is ook je hart kunnen volgen. Dat deed ze toen ze een zekere baan in de ict-sector opgaf voor haar droom van een eigen restaurant waar ze haar passie kon waarmaken. Die passie is: lekkere dingen koken en mooie mensen ontmoeten en iets voor ze kunnen betekenen. In de coronatijd heeft Rasia ook maaltijden gemaakt voor mensen die wel een steuntje in de rug konden gebruiken. Dat is haar maatschappelijke betrokkenheid waar ze de komende jaren meer werk van wil maken door bijvoorbeeld actief te worden bij een ondernemersvereniging. Maar dat moet dan wel te combineren zijn met haar restaurant. Dat staat op de eerste plaats. Van het tienjarig bestaan wil ze iets bijzonders maken door standaard op alle bestedingen tien procent korting te geven vanaf heden tot en met 2 juni, de eigenlijke startdatum van Roti Tori!

Surinaams Eethuis Roti Tori
Markt 54
2631ED Nootdorp

015 – 215 5082
www.rotitorinootdorp.nl 


- advertorial -

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant