Logo telstar-online.nl

Gevangenisstraffen voor poging doodslag op openbare weg

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - De rechtbank Den Haag heeft drie mannen uit Den Haag, Breda en Pijnacker veroordeeld tot gevangenisstraffen van drie en vier jaar voor, onder meer, poging doodslag. Dat meldt de Rechtbank in Den Haag.

De mannen hebben in november 2016 fors geweld gebruikt tegen het slachtoffer door hem in zijn hoofd te steken met een mes, te slaan met een balk en te schoppen. Het slachtoffer heeft hierdoor meerdere steek- en snijverwondingen opgelopen

De man uit Breda had het kleinste aandeel in het geheel, hij heeft het slachtoffer een paar keer geschopt. Hij wordt ook veroordeeld voor het bezit van MDMA en een gaspistool. De man uit Pijnacker heeft het slachtoffer met de balk geslagen, dit geldt als strafverzwarend en verder wordt hij ook veroordeeld voor de handel in geneesmiddelen in 2017. De man uit Den Haag heeft het slachtoffer gestoken met een mes, dit geldt als strafverzwarend. Verder wordt deze man veroordeeld voor bezit van 98 pillen Kamagra. Omdat bewijs ontbreekt voor voorbedachte raad, veroordeelt de rechtbank de mannen voor poging doodslag, en niet voor moord, zo schrijft de Rechtbank in Den Haag in een persbericht over de zaak.

Bij de bepaling van de straf heeft de rechtbank als strafverzwarend meegewogen dat het feit door drie personen is gepleegd op de openbare weg, waarbij meerdere onschuldige omstanders getuige zijn geweest van het geweld. Als strafverminderend weegt de rechtbank mee dat het bij een poging is gebleven en dat het feit in 2016 is gepleegd.

Meer berichten