Logo telstar-online.nl
Johan en Jirska met hun kinderen Dione, Guido en Chloe. Links Ria die destijds met echtgenoot Ton de boerderijwinkel is begonnen.
Johan en Jirska met hun kinderen Dione, Guido en Chloe. Links Ria die destijds met echtgenoot Ton de boerderijwinkel is begonnen.

Nieuwe kaasboerderijwinkel nu ook officieel geopend

  •   keer gelezen   Actueel

Vanaf begin juli heeft Kaasboerderij Van Leeuwen aan de ’s Gravenweg in Nootdorp een prachtige nieuwe winkel. Op woensdag 8 juli werd de winkel ook officieel geopend.

Ria van Leeuwen, de moeder van Johan en de weduwe van ‘oprichter’ Ton, dook met een kort praatje even de historie in. Ze vertelde dat ze in 1988 van de Veenweg naar de ’s Gravenweg zijn verkast. In die tijd ging Ton van Leeuwen al langs de deuren met kaas en bijkomende artikelen. In het weekend ging Ria op de boerderij een winkeltje runnen. Eerst heel eenvoudig en nadien steeds uitgebreider en professioneler. “Wat zou Ton trots geweest zijn als hij de nieuwbouw zou zien. Johan en Jirska hebben er met hard werken iets heel moois van gemaakt.”

Overnachting gewonnen
Waaijer Bouw heeft op de plek van de oude winkel een modern gebouw in oude boerderijstijl gerealiseerd. Begin juli ging de zaak open en daarbij kregen alle klanten een aardigheidje. Ook konden ze het gewicht van een enorme boerenkaas raden. Dat gewicht was: 57,2 kilogram. Mevrouw Van Slooten zat er met 57 kilo het dichtst bij. Zij krijgt een overnachting voor twee bij B&B De Arendshoeve. Van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs.

Meer berichten