Bij HOBOTRIP hebben ze best aardig hun werk | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl

Bij HOBOTRIP hebben ze best aardig hun werk

  •   keer gelezen   Actueel

Eigenaar John Pijnacker is een beetje beschroomd om het te zeggen, maar het loopt eigenlijk juist in deze coronatijd best lekker bij HOBOTRIP Pijnacker, de doe-het-zelf-winkel dit jaar het 55-jarig bestaan zou kunnen vieren. Of John en zijn team dat doen, hangt een beetje af van hoe het de komende maanden allemaal gaat lopen. Het zal hoe dan ook geen uitbundig feest zijn. Daarvoor zijn de tijden voor veel mensen te moeilijk en te somber.

HOBOTRIP heeft ook in deze tijd best veel aanloop, omdat veel particulieren en ook ondernemers noodgedwongen thuis zitten of zelfs hun bedrijf/onderneming tijdelijk hebben moeten staken. En dan maar besluiten om onderhoud te gaan plegen binnen en buiten.

Je ziet het ook aan de grote aanloop bij de vuilstort van Avalex. Waar mensen al die tijd door drukte en haast niet aan toe kwamen, gaan ze nu doen. De schuur opruimen en alles een beetje mooier maken. Heeft natuurlijk ook met de doorbrekende lente te maken.

En waar kun je beter zijn voor allerlei benodigdheden dan bij HOBOTRIP. Zowel op het vlak van materiaal als op het gebied van machines en gereedschap ben je daar aan het beste adres. Al 55 jaar weet HOBOTRIP zich op geheel eigen wijze te handhaven in een veranderende bouwmarktwereld.

Ze maken het verschil met kwaliteit in product en advies. Met Ludo (op 29 februari van dit jaar op zijn negende verjaardag verrassend in het huwelijk getreden) en Ruud vormt John Pijnacker al vele jaren een vast team dat niet alleen veel vakkennis in huis heeft maar ook gevoel voor sfeer en persoonlijke benadering. Het is altijd gezellig in de winkel aan de Westlaan. De spullen zijn prima, ze weten waar ze over praten en wat je nodig hebt en je krijgt er gratis een grap en een grol bij.

De hoofdmoot van het grote arsenaal producten in de 500 vierkante meter grote winkel is verf van verschillende merken en prijsklassen. De meeste mensen gaan voor de kwaliteit van merken als Sigma, Sikkens en Wijzonol, maar wil je er wat minder aan uitgeven dan zijn er ook andere merken met goede verf voorhanden.

De medewerkers van HOBOTRIP begeleiden je bij het bepalen van de juiste kleur. Het is altijd mogelijk om een kleurenwaaier mee naar huis te nemen en daar te bepalen welk kleurnummer het beste van pas komt, op basis van het eigen licht en de eigen ondergrond of achtergrond.

HOBOTRIP heeft drie geavanceerde mengmachines voorhanden om meteen de gewenste kleur tot stand te brengen. Dat loopt allemaal gesmeerd in de winkel en ook dan komt de ervaring van het HOBOTRIP-team prima van pas. Niet alleen doe-het-zelvers maar ook professionele vakmensen maken graag gebruik van het product en de dienstverlening van de winkel aan de Westlaan.

John vertelt door de telefoon dat ze verschillende maatregelen hebben genomen in de winkel om het winkelbezoek voor zowel de bezoekers als de medewerkers zo veilig en verantwoord mogelijk te laten zijn. De toonbank is wat dieper gemaakt zodat er altijd een minimale distantie van anderhalve meter is tussen de klant en de medewerker. Verder is de routing zodanig dat mensen elkaar niet rakelings hoeven te passeren en bovendien worden vitale elementen als deurknoppen regelmatig even gereinigd, zodat het virus zo weinig mogelijk kansen krijgt bij deze doe het zelf winkel.

We zeiden het al: HOBOTRIP krijgt ook de nodige ondernemers over de vloer die hun bedrijf tijdelijk niet kunnen uitoefenen en de tijd benutten om onderhoudswerk te verrichten. Ook buurman Rinus Bosman van Sportschool Pijnacker heeft zijn witte judopak verruild voor een denkbeeldige schildersoverall. John Pijnacker is blij dat zijn eigen winkel aardig kan doordraaien maar tegelijk leeft hij enorm mee met al die collega’s die minder of zelfs geen inkomsten (meer) hebben en de onkosten zien doorgaan.

John tot slot: “Het is te hopen dat de overheid met goede overbruggingsregelingen komt zodat goede bedrijven niet de dupe worden van deze toestand en noodgedwongen moeten stoppen. Laten we hopen dat iedereen zich zo goed gedraagt dat het virus zo snel mogelijk onder controle is, zodat we ons gewone leven weer kunnen oppakken. Een beetje voorzichtiger dan voorheen misschien, maar niet meer zo huisgebonden. Intussen is het inderdaad een goed idee om thuis alles een beetje op te knappen. En dan kunnen we in de zomer weer als vanouds naar bos en strand.”

HOBOTRIP
Alles voor doe-het-zelver
Westlaan 22
2641 DM Pijnacker

015 – 364 0305
info@hobotrip.nl
www.hobotrip.nl

Meer berichten