Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Provincie gaat er vanuit dat gemeente gewoon luistert in Lidl-kwestie

Actueel 2.066 keer gelezen

Pijnacker - Het braakliggende terrein aan de Kortweg is nog steeds onderwerp van discussie. Supermarktketen Lidl wil graag bouwen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Op het oude bouwvlak van Welkoop mag gebouwd worden, omdat daar de bestemming detailhandel op rust. Lidl wil echter tegen de achtertuinen van de Kerkweg gaan bouwen en zo een enorme parkeerplaats aan de voorkant realiseren. Volgens de Provincie ontstaat er dan een nieuwe situatie, vervalt de bestemming detailhandel en mag de Duitse gigant niet gaan bouwen. De komst van een Lidl aan de Kortweg is sowieso een doorn in het oog. De Provincie wil geen detailhandel buiten de dorpskern, omdat het ten koste gaat van lokale middenstand.

De Provincie gaat er dan ook vanuit dat de gemeente de zienswijze van de Provincie opvolgt. "We gaan er vanuit gaan dat de gemeente het bestemmingsplan daarop aanpast", laat gedeputeerde Adri Bom-Lemstra via haar woordvoerder weten.  "Als dat niet gebeurt riskeert de gemeente een reactieve aanwijzing. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren kan ik nu nog niet zeggen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant