Oscar van Buijtene, Arie van den Berg, Peter Brouwer, Jan-Willem Dijksman en Chiel Hazeu, met Peter Hoofman en Frans Lettinga.
Oscar van Buijtene, Arie van den Berg, Peter Brouwer, Jan-Willem Dijksman en Chiel Hazeu, met Peter Hoofman en Frans Lettinga.

Ondernemers vol overtuiging partner hospice

Zorg en welzijn 2.159 keer gelezen

Het Hospice Koningshove gaat er onverwijld en ongetwijfeld komen. De palen zijn geslagen net voordat de zwaluwen en andere vogels in het groene gebiedje nabij de kerk, de toren en de begraafplaats aan het Koningshof aan de slag gingen met hun nakomelingschap. Half mei hoopt Bouwbedrijf Waaijer te beginnen met de bouw van Hospice Koningshove.

Intussen is het bestuur van de Stichting Hospice Koningshove nog druk bezig met het werven van de vereiste financiën. Er is een mooie lening afgesloten met een bank en de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft zich gemeentelijk garant gesteld.

Toch zal een deel van de financiering uit donaties en sponsoring moeten komen. De gun-en-nut-factor van het hospice is enorm hoog en groot, ook bij jongere mensen. sportscholen, tuinbouwevenementen, afscheidnemende huisartsen, rondfietsende vrouwenverenigingen, organisaties van copieuze diners, je kunt het zo gek niet bedenken of ze verbinden er een financiële actie aan met als goed doel Hospice Koningshove.
Er wordt enorm gesponsord en geschonken, met als gevolg dat het hospice soms meerdere malen per maand de krant haalt. Deze week ook weer, maar nu wel op initiatief van het bestuur cq de sponsorcommissie van Hospice Koningshove zelf.
Peter Hoofman vanuit het bestuur en Frans Lettinga als zijn trouwe compagnon hebben op een regenachtige dinsdagmiddag in april diverse vooraanstaande lokale ondernemers naar Brasserie Brocante genodigd, enerzijds om hen te bedanken voor hun bereidheid om te sponsoren maar anderzijds ook om hen te vragen of ze ambassadeur willen zijn voor Koningshove, zodat ook hun collega’s en vrienden gebruik maken van de mogelijkheden.

Peter Hoofman legt de regels/voorwaarden van het Sponsor Partnerplan nog een keer goed uit. Voor minimaal 2.500 euro, eenmalig of te spreiden over vijf jaar, ben je als ondernemer/onderneming officieel sponsorpartner van Hospice Koningshove. Natuurlijk is iedereen vrij om een hogere bijdrage te geven of de bijdrage in één keer te doneren.
Sponsoren die 5.000 euro of meer beschikbaar stellen, krijgen te zijner tijd - zo ze dat op willen en op prijs stellen - een bepaalde vermelding van hun bedrijfsnaam in het hospice of in de prachtige tuin rondom deze voorziening. Stichting Hospice Koningshove is een zogenoemde ANBI-organisatie en dat betekent dat giften en donaties fiscaal aftrekbaar zijn.
De ondernemers die deze dinsdag bijeen zijn bij Brasserie Brocante hoefden nauwelijks overtuigd of overgehaald te worden om te doen. Rozenkweker Arie van den Berg van Berg Roses hoorde van zijn vader Thijs dat het al een voldongen feit was na een telefoontje van sponsorwerver Cor Ripping die ook Chiel Hazeu had benaderd en snel overtuigd. “Bij het overlijden van mijn vader heb ik van dichtbij meegemaakt hoe belangrijk het is dat iemand in een prettige omgeving de laatste levensfase doormaakt.”

Ook makelaar Jan-Willem Dijksman, modewinkelier Peter Brouwer van Futuro Mode en Oscar van Buijtene van de OBS Groep stonden en staan pal achter het initiatief om in Pijnacker-Nootdorp zelf een voorziening te hebben waar mensen de laatste maanden of weken van hun leven kunnen doorbrengen met alle aandacht en zorg die daarbij nodig en gewenst is.
Hospicevoorzitter Jan Vincenten wijst er nog eens op dat het idee afkomstig was van twee Delftse huisartsen die regelmatig mensen uit Pijnacker-Nootdorp in het hospice van Delft zagen. Het hospice van Delft zat niet alleen tegen de capaciteitsgrenzen aan; er kwam nog bij dat mensen uit Pijnacker-Nootdorp in het hospice van Delft vaak hun eigen huisarts niet meer aan hun bed krijgen, terwijl die persoon toch vaak een vertrouwensman of - vrouw was gedurende vele jaren.
Kortom: veel ondernemers staan pal achter het hospice en dat geldt ook voor particulieren die natuurlijk ook gebruik kunnen en mogen maken van de sponsormogelijkheden. Kijk verder op: www.koningshove.nl of mail naar sponsorcommissie@koningshove.nl


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant