Ruige omstandigheden aan de achterkant van de Dobbeplas in Nootdorp op zaterdagmiddag 20 april.
Ruige omstandigheden aan de achterkant van de Dobbeplas in Nootdorp op zaterdagmiddag 20 april.

Er op uit in het voorjaar terwijl regen en zon elkaar afwisselen

Actueel 667 keer gelezen

Er zitten wat mooie aangename dagen tussen, maar in grote lijn is het voorjaar nog steeds fris en onvoorspelbaar.

Vorige week wisselden felle zon en heftige regen elkaar flink af. Het weer wisselde soms van minuut tot minuut, terwijl intussen de wind stevig meedeed met het spel en de temperaturen laag bleven. De organisatoren van de Oranjeverenigingen kijken regelmatig naar de weersvoorspelling en vragen zich af waar het heen moet komende zaterdag de 27ste als Koningsdag wordt gevierd. Wat moeten ze inkopen: een paar graden warmer of kouder kan een wereld van verschil maken.
Intussen wachten de echte liefhebbers van wandelen en fietsen echt niet totdat de omstandigheden ideaal zijn. Ze gaan er gewoon op uit en zien wel waar het schip strandt.
Wie in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw rond fietst of loopt, komt sinds kort op diverse plekken, zoals bij molen Windlust en de Halve Molen in Delfgauw informatieborden tegen met tekst en foto’s over het object of over de omgeving. Deze informatieborden zijn gemaakt vanuit een samenwerkingsverband tussen de gemeente en de historische verenigingen in de gemeente.
De historici hebben voor de informatie gezorgd en wie nog meer wil weten kan via een QR-code verder de historie in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant