Afbeelding

Zondags bierfestival bij De Drie Heeren

Actueel 1.670 keer gelezen

Pijnacker - Op zondagmiddag 10 februari organiseren Hedy en Marcel van De Drie Heeren een groots opgezet Bierfestival. Tussen 13.00 uur 's middags en 20.00 uur 's avonds zijn er dertig verschillende bieren te proeven en tegelijk zijn er ook vijftien verschillende bitterballen te proeven en vijf verschillende 'burgers'. Een bierfestival met bieren, ballen en burgers dus.

Bij het Bierfestival is een heuse biersommelier aanwezig. Dat is Arvid Bergström die ook bekend is als auteur van 'bierboeken' en als kok van biergerelateerde gerechten. Arvid gaat in workshopverband met de deelnemers aan de slag.

De toegang tot dit festival is slechts tien euro inclusief vier muntjes in de voorverkoop tot en met 27 januari en daarna is het 12,50 euro inclusief vier muntjes. Alsof het allemaal nog niet genoeg aanbod is, biedt het Bierfestival ook nog livemuziek van de leadzanger van The Raspers die ten tijde van Koningsdag de laatste jaren optreden bij De Drie Heeren.

De Drie Heeren aan de Oostlaan mag gerust het biercentrum van Pijnacker genoemd worden. Het Grand Café heeft voortdurend zeven verschillende bieren op de tap. Dat zijn steeds wisselende bieren zodat de echte liefhebber voortdurend weer iets nieuws en anders te proeven heeft.

Marcel Soeterbroek van De Drie Heeren was al een echte bierliefhebber maar zijn partner en mede-exploitant Hedy doet er nog een slokje bovenop. "Ik ben ook een echte bierfanaat geworden. Marcel en ik vinden het ontzettend leuk om er zo veel mogelijk van te weten en om heel veel verschillende bieren in huis te hebben. Niet alleen van de tap maar ook op fles. We hebben een speciale bierkoelkast die barstensvol staat met heel veel verschillende bieren. Bier is zo hot op dit moment. Er zijn ook steeds meer kleine brouwers die de lekkerste dingen maken. Ook in Pijnacker zijn verschillende brouwers actief. Toen Marcel eind 2017 jarig was, heb ik hem 's nachts om twaalf uur toen hij jarig werd verrast met bier dat helemaal speciaal voor ons en voor de gelegenheid was gebrouwen door onze lokale brouwers van Eigenwijs. Het ging om een pils met de naam Bruisend Pils en om een speciaalbiertje met als naam Het Trippelende Blondje. Binnen de kortste keren waren deze lokale bieren enorm in trek hier."

Deze bieren waren vrij snel uitverkocht maar intussen zijn er nieuwe voorraden gebrouwen. Ook Marcel kan tot in detail van alles vertellen over al die speciale bieren. Hij en Hedy zijn er zo van in de ban dat ze intussen ook zelf een brouwcursus hebben gevolgd. Op de schermen in hun Grand Café zie je ook voortdurend allerlei spreuken passeren. We halen er een aan: 'Hop en gerst zijn granen, dus bier is technisch gezien een salade.'

Bij De Drie Heeren organiseren ze ook een keer of zes per jaar Bier en Spijs Avonden. Eigenlijk is het Bierfestival ook een dergelijk evenement maar dan op zondagmiddag. Je kunt bij De Drie Heeren ook terecht voor een High Beer. Natuurlijk is dat ook een mix van bier en spijzen.

Je zou bijna vergeten dat Grand Café De Drie Heeren ook gewoon een restaurant is waar je a la carte voor een leuke prijs heerlijk kunt eten en waar je ook met groepen terecht kunt voor recepties, borrels, verjaardagen, jubilea, bruiloften en allerlei andere gelegenheden. De menukaart wisselt regelmatig en is afgestemd op wat de verschillende seizoenen te bieden hebben.

Kijk op de site van De Drie Heeren naar de agenda en je ziet dat er iedere week bijna wel iets moois te beleven valt, ook op muziekgebied. Op zaterdag 2 februari is er een Mega Disco Party en twee weken later en twee weken later, op 16 februari, is er een U2-tributeband. Het is nog heel ver weg maar op 2 november vliegt Flight De Drie Heeren binnen voor een Stones-avond. En nog één keer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant