Terre des Hommes viert 35-jarig bestaan
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Het team voor de bekende winkel van Terre des Hommes.
Het team voor de bekende winkel van Terre des Hommes.

Terre des Hommes viert 35-jarig bestaan

  •   1915 keer gelezen   Actueel

De altijd goed draaiende tweedehands kringloopwinkel van Terre des Hommes op de hoek van de Van Brachtstraat en de Emmastraat in Pijnacker bestaat 35 jaar. Dat wordt komende zaterdag gevierd met alle vrijwilligers in de vorm van een 'aangeklede borrel' op eigen terrein, dus in de winkel en bij mooi weer buiten voor de deur.

Als je bij die borrel van de partij wilt zijn, moet je eerst nog even snel vrijwilliger worden. Dat kan: er zijn nu 67 vrijwilligers actief maar ze kunnen bij deze winkel altijd nieuwe goede mensen gebruiken. Mannen en vrouwen van alle leeftijden. Er is altijd van alles te doen.

Op maandag is de winkel dicht maar dan is de opruimploeg super opgeruimd een aantal uren in de weer om allerlei spullen op te ruimen en af te voeren en tegelijk de winkel weer netjes te maken voor de verkoopweek die woensdagmorgen om 9.30 uur begint. "Je moet voor de grap eens op woensdag om negen uur hier voor de winkel een foto komen maken. Dan staan er echt drommen mensen die uit zijn op een bepaald artikel of gewoon graag vroeg willen zijn om lekker te snuffelen. Als je vroeg bent dan is er nog veel", aldus een van de vrouwen van de opruimploeg. Ze zitten even van een koffiepauze te genieten. Doordat medewerkster Rita van der Zalm jarig is geweest, hebben 'we' bij de koffie een heerlijke appelflap van Bakkerij Rijnbeek, de overbuurman. Opmerkingen over allerlei zaken vliegen door de winkel. De sfeer is open en iedereen kan tot op zekere hoogte zeggen wat hij of zij denkt. De nieuwe voorzitter Kees Wijsman voelt zich al helemaal thuis. Hij heeft het stokje overgenomen van Paul Hogervorst die nog wel zijn uitvoerende taken blijft doen en daar zijn de nieuwe voorzitter, de andere bestuursleden en de vrijwillige medewerkers heel blij mee.

Paul wilde al langer stoppen met het voorzitterschap maar niet voordat er een goede opvolger was gevonden. Via via is Kees 'geworven'. De zoon van bestuurslid Elly van der Stel, Bas, is de buurman van Kees. Zo ging het balletje rollen. Kees is op zijn 64ste iets eerder gestopt met zijn werk in het basisonderwijs en vindt de winkel van Terre des Hommes heel geweldig om zijn toegenomen hoeveelheid vrije tijd mee in te vullen. "Zelf kwam ik hier niet zo vaak maar mijn vrouw Helma is een heel regelmatige klant en komt altijd met enthousiaste verhalen thuis. Deze winkel is niet weg te denken uit Pijnacker: het is goed voor het milieu dat artikelen en stoffen een tweede leven krijgen en het is goed voor de portemonnee van de klanten. Voor weinig geld koop je hier geweldige dingen en je steunt er de goede doelen van Terre des Hommes Nederland mee."

Het is al niet duur bij de winkel van Terre des Hommes maar volgende week gaat de winkel vanwege het 35-jarig bestaan helemaal los. Alle klanten krijgen een presentje en verder zijn alle kledingartikelen en alle boeken voor slechts 1 euro te koop. Met zulke prijzen moet het wel storm gaan lopen. In het kader van de feestweek krijgen alle klanten een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Voor de vaste klanten is het prachtig en voor de nieuwe klanten is het de kans om kennis te maken met deze winkel die al 35 jaar floreert. Eerst lange tijd aan de Oostlaan en nu alweer heel lang op de huidige locatie, hoe Emmastraat/Van Brachtstraat.

Voor de duidelijkheid nog even de openingstijden van de winkel. Woensdag van half tien tot half een. Vrijdag van tien tot vier en van zeven tot negen en zaterdag van tien tot twee uur. Eigenlijk zou van tien tot vier mooier zijn, maar er zijn te weinig vrijwilligers om de winkel op zaterdag zo lang open te houden. Wie een bijdrage wil leveren als vrijwilligers is hartelijk welkom. Kom gewoon naar de winkel of stuur een mailtje!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>