Afbeelding

Navordering 4 miljoen Van Koppen en Van Eijk

Actueel 164 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Uitzendbureau Van Koppen en Van Eijk heeft recentelijk een navordering van 4 miljoen euro gekregen van de Belastingdienst. Dat bevestigt directeur Fons van Eijk aan de Volkskrant.

Het uitzendbureau liet ­Polen die in de kassen werkten opleiden tot 'assistent plantenkunde'. Global Academy uit Enschede Van twee roc's is nu bekend geworden dat zij ondermaatse opleidingen aanboden. Van Eijk in de Volkskrant: “We hebben jarenlang keihard gewerkt en hebben geprobeerd met gecertificeerde partijen aan de slag te gaan. Nu zitten we met de gebakken peren, is dat beloofde fiscale voordeel opeens weer een hoop gedoe en blijken het opleidingen van niks te zijn.”

De Onderwijsinspectie en de Belastingdienst doen momenteel onderzoek naar dit misbruik van belastingvoordeel. Dat bevestigt Rik Steur, hoofd­inspecteur voor het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie. Volgens hem gaat het om 'ernstige' overtredingen van de onderwijswet. "Bij zes roc's is geconstateerd dat hun opleidingen niet aan de wet voldoen. Bij een aantal andere instellingen loopt het onderzoek nog", zo zegt hij. Pijnackernaren Peter van Koppen en Fons van Eijk staan al tien jaar aan het roer van een van de grootste uitzendbureaus voor Polen in Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant