De zorgboerderij en theetuin liggen middenin een landelijke omgeving.
De zorgboerderij en theetuin liggen middenin een landelijke omgeving.

Buitengewone Theetuin in Delfgauw geopend

Actueel 4.453 keer gelezen

Zorgboerderij BuitenGewoon aan de Zuideindseweg 82A in Delfgauw heeft haar Buitengewone Theetuin geopend. Doel: de ‘buitenwereld’ samenbrengen met de boerderij. Bewoners en bezoekers van de zorgboerderij kampen met geheugenproblemen, maar kunnen wel actief meewerken in de theetuin. Zij bakken de koek, cake en taart, helpen in de bediening en zorgen voor een schone locatie.

Het is belangrijk dat mensen met geheugenproblemen, zoals bijvoorbeeld veroorzaakt door Alzheimer, verantwoordelijkheid krijgen en erbij horen. Op die manier kunnen zij zo lang mogelijk actief meedoen in de samenleving én laten zien wat er ondanks hun aandoening allemaal nog kan. De theetuin biedt daar allerlei mogelijkheden voor. Voor mensen met een verstandelijke beperking functioneren overal in het land al veel langer dit soort gelegenheden. Maar voor mensen met geheugenproblemen zijn die er nauwelijks. Het is dan ook fijn dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp positief reageerde op dit initiatief en er een vergunning voor gaf. 

De Buitengewone Theetuin is voor bewoners en bezoekers van de zorgboerderij een unieke gelegenheid om bezig te zijn en betrokken te blijven bij de wereld om hen heen. De zorgboerderij en theetuin liggen middenin een landelijke omgeving waar veel fietsers en wandelaars voorbij komen. Iedereen is welkom voor thee/koffie met wat lekkers. De theetuin is open van mei tot en met oktober, van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.30 uur.

Uit de krant