Ronald en Sjoerd zijn bezig met de opheffingsuitverkoop.
Ronald en Sjoerd zijn bezig met de opheffingsuitverkoop.

Wolff TV gaat de deuren sluiten na opheffingsuitverkoop

Actueel 6.254 keer gelezen

Het is absoluut niet zo dat het niet meer goed liep met de winkel van Wolff TV aan de Meidoornlaan in Pijnacker, maar Ronald Wolff en zijn compagnon Sjoerd Groeneveld vinden het gewoon nodig om nog eens switch te maken in hun leven. 

Ronald is 43 jaar en werkt vanaf zijn negentiende in de winkel die rond 1990 in de Emmastraat werd geopend door zijn vader Tom Wolff. Wolff senior was van beroep televisiereparateur. Hij kwam in 1978 vanuit Den Haag met zijn gezin naar de Dreeslaan 1 in Pijnacker-Noord, waar hij nog steeds woont. 

Tom Wolff had vanaf 1978 vanuit een schuur in de achtertuin een televisiereparatiebedrijfje, voordat hij in 1990 aan de Emmastraat 42 een werkplaats opende met later een klein stukje winkel. Daar zit nu het linkergedeelte van De Kapper. 

In 2001 verhuisde de zaak naar de winkelgalerij aan de Meidoornlaan en werd het een echte winkel. In het tachtig vierkante meter grote winkelpand zat Reisbureau Estee en voor Estee was de supermarkt van De Spar van Antoon de Jong er gevestigd. “Onder het laminaat zitten nog de oude tegeltjes van De Spar”, vertelt Ronald die in 1998 officieel ging werken in de winkel die hij later overnam. Ronald werd ook eigenaar van het winkelpand dat nu verhuurd gaat worden. 

Er is al wat belangstelling vanuit diverse dienstverlenende sectoren maar tot concrete afspraken heeft dat nog niet geleid. Er is ook nog even tijd: Ronald en Sjoerd denken tot ongeveer eind juni nodig te hebben voordat ze de winkel hebben leegverkocht. Als dat eerder gebeurt, dan is het ook prima. Ze zien het wel en hebben geen haast. Op alles geven ze 25 procent korting en dat heeft vorige week al tot een flinke aanloop geleid, aldus de heren. 

Sjoerd Groeneveld was eerst zaterdag- en vakantiehulp totdat hij in 2015 mede-firmant werd van Ronald. Ze schelen vijftien jaar in leeftijd maar konden en kunnen het altijd prima met elkaar vinden. Ze vullen elkaar op technisch gebied uitstekend aan. Sjoerd is 28 en Ronald 43. 

Sjoerd heeft intussen een nieuwe betrekking. Hij wordt commercieel binnendienstmedewerker bij Electrobot, een bedrijf dat onder meer thuis is in televisiestandaarden op maat. Tot in Dubai toe verkoopt het in Nieuw-Vennep gevestigde bedrijf die standaarden die er voor zorgen dat je een televisie eenvoudig kunt verplaatsen. De televisiestandaard is een van de vele producten van Wolff TV dat dus ooit begon als televisiereparatiebedrijf maar dat werk al jaren niet meer doet. “Wel komen er dagelijks nog mensen binnen voor televisiereparatie. Er is dus nog steeds wel veel behoefte aan”, aldus Ronald die er op wijst dat ‘de televisie’ zich zo snel ontwikkelt dat die steeds sneller ‘out of date’ is. 

Geen tv-reparatie meer dus maar wel televisiestandaarden en ook wel allerlei producten vanuit het samenwerkingsverband met de Stichting Kabeltelevisie Pijnacker, de SKP, waar Wolff TV al vele jaren lokaal dealer voor was en is. Het bedrijf RoboWeb op De Boezem neemt dit dealerschap over. 

Verder heeft Wolff TV van alles op het gebied van cartridges voor printers en ook allerlei artikelen op het gebied van electronica, zoals snoeren, schakelaars, lampen en allerhande installatiemateriaal. De lampenvoorraad is aanzienlijk maar geniet intussen veel aftrek, nu er 25 procent korting wordt verleend op alles. Die korting geldt ook voor de flinke voorraad ventilatoren. 

Sjoerd en Ronald kunnen sinds de start van de opheffingsuitverkoop niet meer rustig over straat in Pijnacker. Ronald: “Je denkt dat je maar een klein winkeltje hebt dat echt niet bij iedereen bekend is maar als je dan met zo’n opheffingsuitverkoop begint, dan krijg je toch wel zo ontzettend veel reacties van allerlei mensen, dat je concludeert dat je als winkel bekender bent in Pijnacker en directe omgeving dan je zelf denkt.”

Sjoerd werd bij De Drie Heeren er op aangesproken. “Ze stellen allemaal vier vragen: waarom stop je, wanneer stop je, wat ga je hierna doen en wat komt er in het pand als jullie er uit zijn? Verder zeggen heel veel mensen dat ze het toch wel jammer vinden dat we ermee stoppen. Waar moeten we straks onze lampen, snoeren en cartridges gaan halen, vragen ze dan ook nog even.”

Ronald begrijpt het wel dat de mensen het jammer vinden dat echte dorpswinkels zoals Woudwijk en Wolff dicht gaan. Die horen immers een beetje tot de inboedel van het dorp. Ze zullen het leuke winkelwerk en de contacten met de klanten ook best gaan missen, aldus Ronald die nog niet weet wat hij straks gaat doen. Het kan echt nog van alles worden, binnen of buiten een winkel, in de techniek of in een heel andere sector! Zodra de winkel echt dicht gaat, zullen we de vraag nog eens stellen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant