Afbeelding

Teleurstelling over mislukken aanbesteding Mariaschool

Actueel 4.269 keer gelezen

Pijnacker - De fractie van D66 Pijnacker-Nootdorp is teleurgesteld dat de bouw van het nieuwe integraal kindcentrum Mariaschool fors is vertraagd. De fractie heeft tegelijkertijd volledig begrip voor het besluit van het College om de aanbesteding in te trekken. 

Het bedrag van de aanbesteding is met 6 miljoen euro ruim twee keer zo hoog als het beschikbare budget, dat is gebaseerd op landelijke normen voor de bouw van een school.

“Goede onderwijshuisvesting is voor ons ontzettend belangrijk”, stelt D66-raadslid en onderwijswoordvoerder Geeta Bholanath. “We zijn dan ook heel tevreden dat we in de afgelopen raadsperiode hebben kunnen besluiten tot de realisatie van het IKC Mariaschool, maar bijvoorbeeld ook het IKC in Pijnacker-Noord. Dat er nu een kink in de kabel zit, is dan ook teleurstellend.”

Voor de aanbesteding van het IKC Mariaschool heeft zich maar één bedrijf ingeschreven voor een bedrag dat tweemaal zo hoog is dan het budget dat de raad eerder beschikbaar had gesteld. “Wanneer de kosten twee keer zo hoog uitvallen als het beschikbare budget, dan kun je niet anders dan zo beslissen”, aldus fractievoorzitter Barend van de Kraats. 

“Dat de bouwkosten zo sterk zouden stijgen, was een paar jaar geleden nog niet te voorzien. Maar het is voor iedereen een vervelende situatie. Niet in de laatste plaats voor de school en de kinderopvang, de ouders en de kinderen, die nog wat langer moeten wachten op een nieuw gebouw.”

Nieuw voorstel
Het College heeft aangegeven dat zij voor de zomer nog terugkomt bij de gemeenteraad met een voorstel hoe het nu verder moet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant