Afbeelding

Door’s Fashion al 30 jaar in Pijnacker

Actueel 2.255 keer gelezen

“Het is omgevlogen”, vertelt eigenaresse Dorine van der Haas van Door’s Fashion in Pijnacker. Dit jaar viert de kledingwinkel zijn 30-jarig bestaan. Vlak voordat de winkel voor de tweede keer moest sluiten vanwege de coronapandemie spraken wij met van der Haas.

“Het zijn rare tijden”, vertelt van der Haas. “In februari begin ik al met mijn inkoop voor de winter daarop. Net als iedereen in de wereld kan ook ik niet voorspellen hoe de wereld er over enige tijd uitziet.” Toch houdt van der Haas moed. “We hebben in die 30 jaar een flinke vaste klantenkring opgebouwd. Omdat ik mijn klanten persoonlijk ken, weet ik welke maat zij hebben, dus tijdens de lockdown kunnen zij me mailen, bellen of appen dat ging best goed.” Wel is er meer behoefte aan een ander soort kleding in coronatijd: “mensen zoeken meer warme kleding, omdat ze het koud krijgen bij het thuiswerken. Of makkelijke broeken met een nette top. Maar daar hebben wij allemaal een oplossing voor.”

Oorspronkelijk is van der Haas wijkverpleegkundige, maar ze wilde al lange tijd iets in de mode doen en volgde daarom de modevakschool. “Hoe en waar ik dat wilde invullen, wist ik nog niet, tot Marian van KINKS me op dit lege winkelpand aan de Westlaan attendeerde” vertelt ze. En na 30 jaar zit ze nog steeds op dezelfde plek. “Natuurlijk heb ik wel eens nagedacht of ik niet op een andere plek moest gaan zitten, maar dan kom ik er toch weer achter dat het goed bevalt. Vooral het zonlicht dat direct in de winkel valt, vind ik prettig. In een winkel met kunstlicht is het soms lastig kleding uitzoeken, hier kan de klant even naar het raam lopen of zelfs even naar buiten om de kleur goed te zien.”

Waar van der Haas vooral blij van wordt is het directe klantcontact. “Ik hoor hier zoveel verhalen, ontmoet zoveel mensen. Daar word ik blij van. Kleding kopen is heel persoonlijk, het op je gemak uitzoeken waar je blij van wordt en waar je lang plezier van hebt dat is waar Door’s voor staat. Soms krijg ik meerdere generaties in de winkel, oma, moeder en dochter. We richten ons dan ook niet op een bepaalde leeftijd, als onze stijl je aanstaat, dan kan dat op iedere leeftijd. Er is ook wel wat veranderd natuurlijk, in mijn jeugd droegen alle oma’s een bloemetjesjurk, tegenwoordig kleden oma’s zich gewoon in wat ze leuk vinden. Dus ik zou zeggen dat je hier vanaf een jaar of 16 tot over de 100 prima terecht kunt.”

Door’s Fashion is tijdens de lockdown op verschillende manieren bereikbaar:

Telefonisch 015-3697375
Mail: winkel@doorsfashion.nl
Facebook en Instagram

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant