Afbeelding

Vuurwerk van Quartel en de Driesprong nu te koop bij PLUS Sabine Zondag

Actueel 2.584 keer gelezen

Pijnacker – Dankzij een zeer goede lokale samenwerking tussen Quartel Vuurwerk uit Pijnacker, Tuincentrum de Driesprong (op de grens van Pijnacker en Zoetermeer) én onderneemster Sabine Zondag van de PLUS in Pijnacker, is het toch nog mogelijk om categorie 1 vuurwerk te kopen. Dat is goed nieuws voor alle vuurwerkfans!

De vraag naar dit zogenoemde ‘kindervuurwerk’ is ontzettend groot, maar het aanbod erg schaars, vertelt Sabine donderdag aan Telstar Online. “Het team van Quartel Vuurwerk rijdt dan ook zo’n beetje heel Nederland door om toch nog aan dit vuurwerk te komen.” En dat is goed gelukt! Samen met Tuincentrum de Driesprong is er een groot aanbod te koop in de PLUS aan het Hazelaarplein in Pijnacker.

Passie voor vuurwerk
“Of je nu wel of geen fan bent van vuurwerk, dat doet niet af aan het feit dat deze mensen ontzettend gepassioneerd bezig zijn met hun werk”, zegt Sabine. “Voor het tweede jaar op rij wordt ook deze sector hard getroffen door de coronamaatregelen en de lockdown. Ze moeten het juist in deze paar weken verdienen en dat valt nu allemaal weg. Ik vind het dan ook fijn dat wij lokale ondernemers op deze manier kunnen helpen en ondersteunen.”

Partypakketten
In de PLUS van Sabine Zondag worden allerlei Partypakketten verkocht. “Al vanaf 7,99 euro hebben we leuke pakketjes”, vervolgt Sabine die benadrukt dat er alleen wordt verkocht aan klanten vanaf 12 jaar. Ook vraagt ze jongeren na het afsteken weer netjes de resten op te ruimen.

Zeer in trek en geliefd
Hoe zeer in trek het categorie 1 vuurwerk is blijkt wel uit de verkoop van voorgaande jaren. “Er kwamen zelfs mensen uit Hoek van Holland naar onze winkel. We waren dan ook helemaal uitverkocht! Dat is voor de samenwerkende lokale ondernemers natuurlijk ontzettend fijn, maar ook leuk voor jongeren die op deze manier toch nog vuurwerk kunnen afsteken.”

Openingstijden
PLUS Sabine Zondag is vandaag (donderdag) nog geopend tot 20.00 uur. Morgen, op Oudejaarsdag, is de winkel tot 18.00 uur geopend. Nieuwjaarsdag is de winkel gesloten, omdat Sabine haar medewerkers deze dag graag een dagje rust gunt. “Dat verdienen ze”, besluit ze.

PLUS Sabine Zondag
Hazelaarplein 1
2641 BD Pijnacker
Website: plus.nl
Facebook: facebook.com/PLUSSabineZondag

Uit de krant