Het werk van Trix is enorm uiteenlopend. De afgelopen periode maakte ze maar liefst 150 kunstwerken. Detail: in het boekje ziet u een prachtige schets van winkelcentrum Ackershof.
Het werk van Trix is enorm uiteenlopend. De afgelopen periode maakte ze maar liefst 150 kunstwerken. Detail: in het boekje ziet u een prachtige schets van winkelcentrum Ackershof.
trixmagkunst.nl

Trix wil haar kunstwerken delen met de héle wereld

do 25 nov 2021, 13:37 Actueel

Pijnacker - Trix Eschweiler uit Pijnacker is 64 jaar en gaat over een paar maanden met pensioen. De creatieve duizendpoot gaat het allerminst rustiger aan doen, want ze heeft volop plannen en vooral één grote droom: haar kunstwerken delen met de héle wereld!

In het dagelijks leven is Trix werkzaam als lerares Duits op een school in Alphen aan de Rijn. De rest van haar tijd besteedt ze zoveel mogelijk aan haar familie, maar vooral aan haar kunstwerken. Volledig autodidact maakt ze prachtigste tekeningen. Haar schilder- en tekenstijl is zeer uiteenlopend, van modern tot klassiek en van absurdistisch tot zeer serieus. 

Haar tekeningen en schetsen maakt ze met kolen, potlood, maar ook met aquarelverf en inkt. “Soms bewerk ik de beelden ook nog digitaal om het een bijzonder effect mee te geven”, vertelt Trix, die zo’n dertig jaar geleden haar geboorteland Duitsland verliet. Ze woont inmiddels alweer twintig jaar in Pijnacker.

De tekeningen zijn verkrijgbaar op alle soorten papier, canvasdoek, maar bijvoorbeeld ook op RVS, hout en in vrijwel alle formaten. Met drukkerij Kopy Plus heeft ze een goede band. “Daar werk ik al heel lang fijn mee samen en ze leveren uitstekend drukwerk”, zegt ze. Trix wil met haar kunst mensen een glimlach op het gezicht toveren, maar ook laten zien dat je meer kunt dan je denkt. “Kijk naar mij. Ik ben tweeënhalfjaar geleden begonnen met het maken van kunst, heb een eigen website gebouwd en sta op mijn leeftijd nog aan het begin van een eigen onderneming.”

De werken van Trix moet je vooral eens met eigen ogen bekijken op de website www.trixmagkunst.nl, dat betekent in het Nederlands Trix houdt van kunst. Je kunt de afbeeldingen of postkaarten daar meteen bestellen of in posterformaat laten afdrukken. Een groot deel van de opbrengst (20 procent) schenkt Trix ook nog eens standaard aan KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij).

Kerstkaarten
Voor de feestdagen heeft ze een leuke aanbieding: zes kaarten voor 9,99 euro! “Het zijn niet zomaar kaarten, maar unieke afbeeldingen waarin soms wel een week werk heeft gezeten.” Deze kaarten zijn binnenkort ook te koop bij Boekhandel Van Atten!

Portetten maken
Ook portretteert Trix mensen en huisdieren. Dat doet ze op basis van een foto. De kosten zijn erg vriendelijk geprijsd. Trix wil namelijk vooral haar passie tot leven brengen, nog meer kunst maken en iedereen laten meegenieten! Eerst Pijnacker-Nootdorp en wie weet daarna de héle wereld!

Contact en informatie
Kijk op www.trixmagkunst.nl voor veel meer informatie. Alle werken zijn daar te bekijken én te bestellen!

Uit de krant