Logo telstar-online.nl
<p>Dave Nijhuis met de fanatieke sporters van de vijftigplusgroep.</p>

Dave Nijhuis met de fanatieke sporters van de vijftigplusgroep.

Sportcentrum Pijnacker draait als een trein

  •   keer gelezen   Actueel

Begin 2019 ging Hagenees Dave Nijhuis in De Diamant op het Raadhuisplein in Pijnacker van start met Sportcentrum Pijnacker. Het liep meteen heel goed en het ledental steeg snel totdat corona begin 2020 roet in het eten gooide. Dave overleefde de crisis fysiek, mentaal en ook nog financieel. En intussen loopt het gesmeerd bij de sportschool in het centrum van Pijnacker.

Het is op de tweede laag en toch is de sportschool super laagdrempelig. Het mooie is dat je mensen van alle leeftijden vindt in de achthonderd vierkante meter grote sportschool. Jonge mensen die zich aangesproken voelen door de scherpe tarieven, de prima voorzieningen en de coole ontvangst, maar ook mensen die al wat minder piep zijn. Zij prijzen de open sfeer, de enthousiaste begeleiding en het overheerlijke kopje koffie achteraf.

Toen Sportcentrum Pijnacker van start ging zouden er ook groepslessen voor vijftigplussers gegeven gaan worden. In het begin liep het niet storm met mensen van boven de vijftig. Maar het echtpaar Marry en Ben had zich op dag 1 gemeld. Zij waren echt de leden 1 en 2 en staan als zodanig ook in de ‘beeldbank’ van Dave. Wanneer gaan we met die groepslessen beginnen, vroegen ze achteloos aan Dave en zijn collega Jayton. Eh… volgende week! Aldus het antwoord.

De eerste weken was ‘de groep’ het duo Ben en Marry maar al snel kwamen er mensen bij. Intussen is de groep rond de vijftien personen groot – mannen en vrouwen – die op maandag en donderdag een uurtje lekker aan het sporten zijn. In de fitnesszaal maar ook in de boksring kunnen ze zich lekker uitleven.

Donderdag zijn we even een kijkje gaan nemen. Het was tegen elven en ze waren al een uurtje bezig. Op de gezichten was te zien dat ze het voorbije uur niet stilgezeten hadden. Met een kleine cooling down besloot Dave de les en meteen na het nemen van de groepsfoto konden ze allemaal weer praten.

‘De begeleiding is heel goed. Er wordt op je gelet.’ ‘Het is heel gevarieerd en alle fitnesstoestellen komen voorbij.’ ‘Het is gezellig om met elkaar te sporten; in je eentje is er geen bal aan.’ ‘We vormen met elkaar een leuke groep.’ ‘De koffie na afloop, daar doe ik het voor.’ ‘Je kunt je energie en je eventuele slechte bui goed kwijt. Je bent lekker aan het sporten en we sporten echt stevig, maar na afloop blijkt dat je er ook weer energie van hebt gekregen.’

Aldus een paar opmerkingen van de sporters Gijs, Coby, Bert, Marry, Peter, Koos, Gerda, Ron, Rita, Joke en Margreet. De voornamenlijst is niet volledig. Een paar mensen waren er toevallig niet. Dave wijst er nog dat de deelnemers ook buiten de groepslessen om gewoon gebruik kunnen maken van de faciliteiten zoals die in de fitnesszaal.

www.sportcentrumpijnacker.nl

Meer berichten