Logo telstar-online.nl
Jirska en Johan openen op woensdag 1 juli de nieuwe winkel in besloten kring met familie en vrienden. Vanaf 2 juli zijn de klanten er welkom.
Jirska en Johan openen op woensdag 1 juli de nieuwe winkel in besloten kring met familie en vrienden. Vanaf 2 juli zijn de klanten er welkom.

Nieuwe winkel Kaasboerderij Nootdorp bijna klaar

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Op donderdag 2 juli wordt de nieuwe winkel van Kaasboerderij Johan & Jirska van Leeuwen aan de ’s Gravenweg 3 geopend. Deze ook met RandstadRail prima bereikbare winkel heeft de afgelopen zes maanden nieuwbouw gepleegd.

De oude winkel was ‘een beetje een gatenkaas’ geworden. Waaijer Bouw heeft nu een schitterende nieuwe winkel in landelijke stijl gebouwd. In het ‘weekend’ van donderdag 2 tot en met zaterdag 4 juli en het ‘weekend erna’, is het feest in de winkel. Dan zijn er tal van aanbiedingen, in samenwerking met de leveranciers. De klanten kunnen onder meer het gewicht van een enorme ‘Jumbo-kaas’ raden en daarmee een leuk prijs winnen.

Johan en Jirska hebben heel veel verschillende soorten boerenkaas en ambachtelijke kaas op basis van gepasteuriseerde melk. “Dat is het verschil met boerenkaas. Die is van niet gepasteuriseerde melk en dan krijg je die geheel eigen smaak. Als je op basis van gepasteuriseerde melk kaas maakt, heb je meer een gelijkblijvende smaak”, zo legt Jirska uit op zaterdagmorgen 20 juni.

Intussen gaat de stroom klanten naar de tijdelijke winkel gestaag door. Iedereen neemt de coronamaatregelen netjes ter harte. De tijdelijke winkel was nodig omdat de oude winkel helemaal is gesloopt om plaats te maken voor prachtige nieuwbouw. De nieuwe winkel met werkruimte is niet zo veel groter dan de oude maar wel efficiënter en eigentijdser ingericht. Er moet nog wel een en ander gebeuren in en rond de nieuwe winkel, maar dat gaat allemaal lukken, vertelt Jirska die de bouw steeds heeft begeleid en nu druk is met de inrichting en de afronding.

De boerderijwinkel is echt heel mooi geworden en biedt straks weer plaats aan allerlei nevenproducten zoals groente en fruit. Alles vers van het land en uit de kas. Opa Aak en pa Ton van Leeuwen zouden trots geweest zijn. Zij zijn de grondleggers van de winkel door destijds met eieren, melk en kaas langs de deur te gaan. Een enkele klant kent de familie Van Leeuwen al een halve eeuw als leverancier van verse kwaliteitsproducten. Eerst vanaf de Veenweg en vanaf 1988 aan de ’s Gravenweg, vanaf de RandstadRail-lijn pal vooraan.

Jirska geeft nog even de openingstijden door: donderdag van twaalf tot zes, vrijdag van negen tot zes en zaterdag van negen tot vier. Het team dat verder bestaat uit Lois, Lisette, Brian en Kees (de pa van Jirska) is er klaar voor om de nieuwe winkel te betrekken. “We hopen veel mensen te verwelkomen, maar niet allemaal tegelijk. En dat gebeurt ook niet. Het loopt hier altijd gestaag door”, aldus Jirska die met Johan samen ook een partyservice- en cateringbedrijf heeft. Ze verzorgen van alles op locatie: van barbecue tot begrafenis.

Meer berichten