Bedrijvengids

Scooterspecialist Futurebikes

Voor al uw reparatie, nieuwe en occasion scooters

Pijnacker – Futurebikes is gevestigd aan de Delftsestraatweg, in een pand achter Quartel Modelbouw. Het bedrijf van Reint-Jan Brons is gespecialiseerd in scooters: verkoop van nieuwe en occasion bromfietsen en scooters en tevens onderhoud en reparatie van alle merken. "Een gemotoriseerde tweewieler is een praktisch en voordelig vervoermiddel en dé oplossing voor heel veel mensen", weet deze kenner en vakman.

De zoektocht naar meer ruimte eindigde een jaartje of vier geleden in het huidige pand, langs de doorgaande weg tussen Pijnacker en Delfgauw. Futurebikes verkoopt hier scooters en accessoires in combinatie met onderhoud en reparatie. "Ons team bestaat, naast mijzelf, inmiddels uit nog een monteur, een vaste stagiaire en een vliegende keep."

Ondanks de economisch moeilijke tijd is bij Futurebikes sprake van groei, constateert Reint-Jan tevreden. "Over werk hebben we zeker niet te klagen zodat we wel een beetje creatief moeten omgaan met de beschikbare ruimte. We hebben al een paar keer verbouwd en zinnen op plannen om onze showroom op de eerste etage verder uit te breiden."

De scooterspecialist noemt verschillende redenen waarom de klantenkring almaar blijft toenemen. Zo is Futurebikes niet gebonden aan een bepaald merk scooter. "Wij repareren alle merken, zelfs die waar niemand van gehoord heeft. Als er maar een motor op zit. Of je de scooter nu wel of niet bij ons gekocht hebt, wij gaan er mee aan de slag. Een scooter is toch een vervoermiddel dat je wilt kunnen gebruiken."

Betaalbaar
De scooter als vervoermiddel wint, in vrijwel alle lagen van de bevolking, aan populariteit. "Een scooter is perfect om iedere dag mobiel te zijn en is zowel wat betreft verzekering als brandstof- en onderhoudskosten veel voordeliger dan een auto. En denk eens aan het fileleed en de bereikbaarheid van locaties. Ook voor woon/werkverkeer is een scooter prima te gebruiken."

Een scooter is betaalbaar, legt Reint-Jan uit. "Van zo'n 500 euro voor een gebruikte tot zo gek je het wil maken. Daarnaast is een scooter ook een stukje emotie. Niet alleen jongeren zijn er gek op, ook voor ouderen is het een plezier. Met mooi weer lekker een stukje rijden en makkelijk verplaatsen in alle vrijheid. Door middel van accessoires kan de scooter bovendien heel persoonlijk worden gemaakt."

Onderhoud
Futurebikes kan alle merken en types leveren en onderhouden, van zogenoemde Chinese budgetscooters tot luxe Vespa's. Nieuwe modellen en een wisselende voorraad tweedehands zijn er te koop en ook hier zijn elektrische varianten in opkomst. "Natuurlijk is het mogelijk om bij ons onderdelen te bestellen, binnen twee à drie werkdagen hebben we deze meestal binnen. En we helpen mensen met tweedehands onderdelen uit sloopscooters die bij ons zijn ingeruild."

In geval van reparatie heeft de zaak een haal- en brengservice. "De motor van een scooter moet heel hard werken, dus is de slijtage groter. Plus het feit dat het motorblok meer opengewerkt is dan bij een auto en er dus makkelijker vuil zoals pekel in kan komen. Onderhoud is daarom het allerbelangrijkste", benadrukt deze Futurebiker tot slot.

 

Contactgegevens

Scooterspecialist Futurebikes

Delftsestraatweg 26-e-2

2641NB Pijnacker

Tel 015-361 7500

Maandag09:00 - 18:00
Dinsdag09:00 - 18:00
Woensdag09:00 - 18:00
Donderdag09:00 - 18:00
Vrijdag09:00 - 18:00
Zaterdag09:00 - 15:00