Afbeelding
nnb

Quatre-Mains (Essentials)

zondag 21 april 2024 12:00 tot 13:00

Lunchconcert Ontmoetingskerk

Zondag 21 april a.s. is het weer tijd voor het volgende maandelijkse lunchconcert. Dit keer verzorgd door twee pianisten t.w. Myrto Tzelisi en Alfonso González Martinex. Zij kruipen samen achter onze vleugel om hun programma ‘Quatre-mains Essentials’ te spelen.

In dit programma combineren ze de ontroerende en dramatische muziek van Schubert met de wat lichtere muziek van Bizet. Ze voeren de hele cyclus Jeux d’enfants van Georges Bizet uit, één van de leukste werken om te spelen en om naar te luisteren! Daarna komen Fantaisie in F mineur en Rondo in A majeur van Franz Schubert bij. Twee stukken van langere vorm waarmee Schubert aantoont dat hij een meester van structuur en harmonie is. De speelse, korte stukken van Bizet zijn de perfecte inleiding voor de diepe, expressieve muziek van Schubert.

Een korte introductie van de pianisten:

Myrto Tzelisi is geboren in Rethymno, Kreta, en begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen op Monochordo Conservatorium. In 2012 behaalde ze haar piano degree met Cum Laude Tegelijkertijd studeerde ze natuurkunde aan de Universiteit van Athene, waar ze in 2016 afstudeerde. In 2018 voltooide ze haar Master pianostudie bij Martijn van den Hoek aan HKU Utrechts Conservatorium. Haar passie voor communiceren via muziek maakt haar een actieve kamermuziekspeler en pianobegeleider met jarenlange ervaring in het werken met zowel instrumentalisten en vocalisten als met kerkkoren.

Alfonso González Martínez is geboren in Noia (A Coruña-Galicia) en begon zijn pianostudie aan het Conservatorium van Castilla y León (Salamanca) bij pianist Patrín García Barredo en voltooide zijn Masters studie aan HKU Utrechts Conservatorium bij de beroemde Hongaarse pianiste Klara Würtz. Tijdens zijn carrière heeft Alfonso ervaring opgedaan in projecten met betrekking tot verschillende aspecten van de muziekwereld in landen als Spanje, Nederland, Griekenland en Portugal. Tijdens zijn studie werkte hij regelmatig aan nieuwe stukken in samenwerking met componisten. Alfonso werkt als begeleider bij audities, opnames en examens, maar bijvoorbeeld ook bij religieuze ceremonies of privéuitvoeringen. 

Komt u voor de eerste keer kijken en luisteren? Deze concerten gaan als volgt:

Zondag 21 april a.s. Ontmoetingskerk Pijnacker. Aanvang 12 uur, zaal open: 11.40 uur. De toegang is gratis. De concerten duren ongeveer een uur. Bij tijdige binnenkomst is er voor de bezoekers een kopje koffie of thee al dan niet met een boterhammetje of krentenbol. Gratis. Na afloop bieden wij een drankje en een knabbeltje aan, ook gratis! De muziek is belangrijk maar elkaar ontmoeten is, wat de organisatie betreft, zeker zo belangrijk. Na afloop van het concert is er een vrijwillige inzameling ter dekking van de kosten. U bent van harte welkom!

Locatie