Logo telstar-online.nl
  • Alles
  • (1)
    Evenement
  • (2)
    Lezingen
  • (108)
    Sport

Online debatavond over racisme

zondag 18 april 19:30 uur

Pulse Events Delft

Pulse Events in Delft organiseert op zondagavond 18 april online een debatavond over racisme. Door Black Lives Matter, Zwarte Piet, spreekkoren in het stadion en bijvoorbeeld de oproep over excuses voor het slavernijverleden lopen de gemoederen geregeld hoog op.

Onder het motto ‘Racistisch, ik?’ wil Pulse Events de deelnemers vooral een persoonlijke spiegel voorhouden. Speelt iemands huidskleur bewust of onbewust een rol in je gedachten of gedrag? Welke vooroordelen heb je zelf? Komt racisme voor in de kerk, die een plaats bij uitstek zou moeten zijn voor de overtuiging dat ieder mens gelijk is voor God en dus even waardevol.

Directeur Minella van Bergeijk van de christelijke ontwikkelingsorganisatie Tearfund, kersvers Tweede Kamerlid Don Ceder (ChristenUnie) en kerkpionier en pastor in de Haagse Moerwijk Bettelies Westerbeek gaan hierover in gesprek. Met elkaar en met het publiek.

Met prikkelende stellingen, discussies en filmpjes belooft het weer een inspirerende avond te worden. Kijk en doe mee: schakel op 18 april om 19.30 uur in via http://tiny.cc/pulseeventsdelft


deel deze activiteit

Locatie

Zuiderkerk
Delft
Achterom 46
2611pr