Afbeelding

Ingezonden: De gevaarlijkste wegen!

Ingezonden 3.409 keer gelezen

Regelmatig kijk ik naar het programma ‘De gevaarlijkste wegen ter wereld’, waarin twee BN’ers over gevaarlijke wegen in imposante gebergtes rijden. Meestal zijn de wegen niet gevaarlijk, maar wel zo ongelooflijk slecht dat erover rijden eigenlijk geen optie is. Men zou eigenlijk eens een aflevering in Nederland moeten maken. Één straat in Pijnacker zou sowieso in aanmerking komen: de Rivierenlaan. Het wegdek is daar nog slechter dan menig kasseienweg in België, vol met valkuilen, modder, zand, puin en andere troep die degenen die daar aan het werk zijn achterlaten.

Op de Rivierenlaan wonen is de laatste jaren geen pretje. Als je de deur uitstapt, moet je wel een zonnebril op, want bij droog weer waait het zand in de ogen. De deur moet snel dicht, anders zit je huis onder het zand. Als het beter weer wordt, dan is zomerse kleding uit den boze, want je wordt bij een lichte bries gegarandeerd gezandstraald! Fietsen over de Rivierenlaan is ook geen optie, want als het zand eenmaal toeslaat, heeft de fietsenmaker weer wat te doen. Onlangs een reparatie laten doen, meer dan honderd euro; de remschijven waren totaal aangetast door het gore zand.

Natuurlijk begrijp ik dat het riool, water en elektriciteit aan vernieuwing toe zijn. Uiteraard wordt de straat ooit weer in goede staat gebracht (lukt dat nog deze eeuw?). Maar waarom laat de gemeente Pijnacker niet af en toe de straat een beetje schoonmaken? Daar zijn toch speciale karretjes voor?

Mocht het tot een uitzending ‘Gevaarlijkste wegen’ komen, dan wil ik voor de omroep BNN/Vara wel een route uitzetten. Dan komt de ‘levensgevaarlijke’ Emmastraat ook in het parcours, want wie heeft dat ooit verzonnen, half fietspad, half autoweg.

Marcel Mulhuyzen, Pijnacker


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant