Afbeelding

Vanavond in Berkel: The Passion

Cultuur 3.424 keer gelezen

Een primeur voor Berkel en Rodenrijs: een heuse Passion. Vanavond, woensdag 27 maart vanaf 20.00 uur te zien, te horen en vooral te beleven in de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk aan de Noordeindseweg 102 in Berkel en Rodenrijs. 

Georganiseerd in samenspraak met Cultuur aan het Lint, een organisatie die van alles op poten zet in en nabij de RK-kerk van Berkel.

De animator en organisator achter dit project is Francien van der Burg. Francien vertelt het een en ander over het project dat je moet zien als The Passion zoals die op televisie te zien is maar in dit geval binnen in de kerk, dus niet buiten. Het is een eigentijdse vertelling en vertaling van het Lijdensverhaal van toen, geschreven door Mirjam Post en in de kerk straks verteld en gepresenteerd door Matijs Rooker, een professionele presentator/voordrachtskunstenaar.
Zijn vertellingen zijn steeds een inleiding voor en een aanzet tot een lied ofwel een muzikale ‘vertelling’ van waar het op dat moment om gaat.
Francien vindt het zelf heel bijzonder dat de maatschappelijke thema’s van het verhaal van toen nog steeds volop actueel zijn: geweld, verdriet, rouw, verraad, maar ook hoop, positiviteit, echte vriendschap, het omkijken naar en het er zijn voor een ander.
“Het zit er allemaal in. Dat was toen zo en dat is nog zo. Misschien dat daardoor het verhaal zo blijft boeien. Vanuit geweld, pijn en dood begint er uiteindelijk toch weer nieuw leven te groeien.”
De Berkelse Francien van der Burg is zelf als zangeres de wereld aan het bestormen. Zij is zingend prominent aanwezig in The Passion die als werktitel ComPassie had en heeft, samen met een heel divers koor met mensen overal vandaan. Het hoogstaande koor staat onder leiding van Chesron Ledes en Jane Loois en heeft diverse liederen ingestudeerd.
Tot slot zegt ze nog even dat ComPassie ongeveer vijf kwartier duurt. Het begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is tien euro en tot achttien jaar zes euro! Kaarten zijn te koop bij Van Atten in Berkel en Pijnacker, bij Van den IJssel in Berkel, bij Bik in Bergschenhoek en bij Primera in Bleiswijk. En ook bij de entree en via: www.cultuuraanhetlint.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant