De volgende competitiewedstrijd is uit tegen LFC in Leiden, met aanvang om 14.00 uur. Foto: Sander de Hollander

RKDEO tegen Wippolder opnieuw gelijkspel

RKDEO kwam op een 0-2 voorsprong maar moest in de tweede helft twee treffers van Wippolder toestaan, waardoor het opnieuw gelijk speelde, voor de zevende keer op rij en verstevigde hierdoor het clubrecord.

Wippolder begon fel aan de wedstrijd en kreeg de eerste mogelijkheden. Na ongeveer een half uur kwam RKDEO echter op voorsprong. Een voorzet van Olaf Kramer op Robin Schaareman passeerde de keeper van Wippolder en resulteerde in een doelpunt. Er werd wel appel voor buitenspel gedaan, maar na overleg tussen de scheidsrechter en zijn assistent bleef het doelpunt staan, 0-1. Op ongeveer een uur spelen verdubbelde RKDEO de voorsprong. Een voorzet van Irian Boeschoten werd ingekopt door rechtsback Youni de Bruin, 0-2. Met nog ongeveer twintig minuten te spelen greep trainer Mark Moen in met een driedubbele wissel. Na deze wissel kwam Wippolder sterker terug en binnen vijf minuten scoorde Rob Overvliet op aangeven van Wippolder-captain Daley Uythof de aansluitingstreffer, 1-2. Ongeveer tien minuten voor tijd trok Wippolder via opnieuw Rob Overvliet de stand gelijk, 2-2. Het spel werd feller en beide teams wilden nog voor de overwinning gaan. In ruime blessuretijd zag scheidsrechter Ferit Akkaya een overtreding van Jari Seffelaar van Wippolder (ex-RKDEO) op Jazz Vermeer, wat resulteerde in een rode kaart voor Seffelaar en een vroegtijdig vertrek.