Jan van der Meer begon 35 jaar geleden met Centre du Lac dat nog altijd bruist en bubbelt, mede ook dankzij de jonge algemeen manager Lizzy van Heijningen.
Jan van der Meer begon 35 jaar geleden met Centre du Lac dat nog altijd bruist en bubbelt, mede ook dankzij de jonge algemeen manager Lizzy van Heijningen.

Centre du Lac bestaat 35 jaar en dat wordt weldadig gevierd

Het was dinsdag 26 maart – gisteren dus – precies 35 jaar geleden dat Centre du Lac aan de Katwijkerlaan de deuren opende. Dat was destijds op Eerste Paasdag. Geheel in lijn daarmee wordt het jubileumfeest komende zondag 31 maart, op Eerste Paasdag dus, gevierd. Dit gebeurt met een besloten feest voor de medewerkers, relaties, familie, enzovoort.

Deze hele week wordt het jubileum gevierd met de gasten. Er is een jubileumkorting van 35 euro. Er zijn jubileumarrangementen en verrassingslunches met gerechten uit vroeger tijden. Van alles dus dat er aan herinnert dat Jan van der Meer 35 jaar terug van start ging met het beauty- en wellnesscenter.
Jan was eigenlijk voorbestemd om net als zijn vader en diverse broers komkommerkweker te worden. Het liep anders. Zijn toenmalige echtgenote was schoonheidsspecialiste en zo ontstond het idee om een sauna- en wellnesscentrum te beginnen. Dat was heel nieuw in die tijd, zeker voor een dorp als Pijnacker.
Jan kocht het woonhuis en de kleine tuinderij van Tinus Bazuin, gooide de boel plat met de bedoeling om er een mooi ‘verwencentrum' van te maken. De tuinderszoon weet na 35 jaar nog heel precies welke hobbels hij moest overwinnen om vergunning te krijgen en krediet bij de bank. Hij bestookte en bezocht zowel het provinciehuis in Den Haag als het gemeentehuis in Pijnacker dat toen nog in het Witte Huis zat aan het Raadhuisplein. Er was veel doorzettingsvermogen voor nodig maar het lukte.
Centre du Lac - een prachtige naam die verwijst naar de achternaam van Jan - ging van start en was meteen populair bij publiek dat uit is op en dagje verwennerij en ontspanning. Al snel volgde de eerste uitbreiding en dat was zeker niet de laatste. Veertien jaar geleden bereikte Centre du Lac de huidige omvang. En groter wordt het ook niet.
Jan van der Meer: "In grotere wellnesscentra krijg je een nummer, maar bij Centre du Lac ben je nog steeds een persoon met een naam. Heel veel vaste trouwe gasten kennen wij bij naam en ook nieuwe gasten leren onze medewerkers snel kennen. We kennen de gasten en weten wat hun voorkeuren zijn en wat voor hen een dagje Centre du Lac zo bijzonder maakt.”
De gasten moeten altijd de ruimte en de rust ervaren waar ze naar op zoek zijn. Juist de persoonlijke benadering en het maatwerk maakt Centre du Lac uniek in de regio. De voorzieningen op het vlak van de sauna, de diverse baden, de schoonheidssalon, de kapsalon en het restaurant zijn door de jaren heen steeds professioneler geworden. Zonder dat het te veel en te groot wordt.
Bij Centre du Lac werken zo'n zestig mensen. Dat staat gelijk aan 35 fte. De jonge Lizzy van Heijningen - dochter van Jan zijn partner Corine en zodoende bonusdochter van Jan - is sinds enkele jaren de algemeen manager. Met hart en ziel is Lizzy, die op haar vijftiende begon in de spoelkeuken, bezig om samen met haar collega's het de gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken.
Juist het persoonlijke contact vindt Lizzy het mooiste van het werk. Ze geniet er van als mensen aan het eind van een dagje Centre du Lac met een grote smile en een ontspannen gevoel naar huis gaan.
Het is Centre du Lac echt niet altijd voor de wind gegaan. Er waren lastige tijden met stevige stormen te overwinnen, zoals enkele jaren terug corona, gevolgd door de energiecrisis waarbij het gas van 22 naar 99 cent ging. Reden om stevig te investeren in verduurzaming en het ernstig terug dringen van het aardgasgebruik.
Het slotwoord is voor Jan van der Meer die na 35 jaar met hart en ziel voor Centre du Lac te hebben gewerkt nog niet met pensioen gaat. Jan is 64 en gaat zeker nog een paar door, met Lizzy en al die gemotiveerde vakkundige medewerkers aan zijn zijde.
Jan is er terecht trots op hoe Centre du Lac zich heeft ontwikkeld en gehandhaafd als superpersoonlijk middelgroot sauna- en wellnesscentrum. Een bedrijf met een eigen gezicht, altijd gericht op het welzijn en de wensen van de gasten! (SO)