Natuurgroep Ackersdijk teleurgesteld in raad

Afgelopen week vond de besluitvorming plaats over de MFR Delft-Rotterdam voor het tracé door de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De Telstar/Eendracht heeft al meerdere keren aandacht besteed aan de behandeling van deze MFR. Graag brengen wij daarom de visie van Natuurgroep Ackersdijk Puur Natuur onder uw aandacht betreffende de huidige situatie.

Wij zijn teleurgesteld over het besluitvormingsproces, het gebrek aan participatie en de uitkomst van de raadsvergadering van afgelopen donderdag. Desalniettemin blijven wij hoopvol dat er uiteindelijk toch gekozen zal worden voor een alternatieve route, mede vanwege de kosten die gemoeid zijn met het voldoen aan de eisen voor een snelfietspad bij de complexe schakels zoals de Oude Bovendijk, Zwethbrug, bergboezem Delfland, stiltegebied en Natuur Netwerk Nederland.

Wij zijn van mening dat een alternatieve route diverse voordelen biedt, waaronder het respecteren van het stiltegebied en de rust voor de weidevogels, het behoud van het meanderende fietspad langs Ackersdijk als recreatief fiets- en wandelgebied, en het voldoen aan de eisen voor snelfietspaden. Bovendien kan het traject vier jaar eerder klaar zijn en zullen de kosten beter beheersbaar zijn door het vermijden van de huidige complexe schakels.

Met vriendelijke groet,

Jos Koster Deelnemer Natuurgroep Ackerdijk Puur Natuur


Deadline

Kopij en redactioneel materiaal dient uiterlijk voor maandag 10.00 uur op de redactie aanwezig te zijn.