Bram en Aimée naar kwartfinale

Tijdens de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd kwamen Bram Molman van de Gouden Griffel en Aimée Heuker of Hoek van de Klipper uit Lansingerland als winnaars uit de bus. Zij mogen de Bibliotheek Oostland op 27 maart vertegenwoordigen in de kwartfinale in DOK Delft. De wedstrijd wordt dit jaar voor de 31e keer georganiseerd en is een leuke en uitdagende manier om leesplezier te stimuleren bij kinderen van de basisschool.

Het was dus niet eenvoudig om uit alle voorlezers twee winnaars te selecteren. Dit was de taak van een driekoppige vakjury. Allereerst een wethouder, respectievelijk Leon Hoek van Lansingerland en Peter Hennevanger van Pijnacker-Nootdorp. Daarnaast iemand van onze plaatselijke pers, respectievelijk Linda Vaandering van Telstar/Eendracht en Arie van Driel van De Heraut. Manuela Bijl van CulturA & Zo nam zitting bij beide wedstrijden.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Boekenbon. Meer informatie is de vinden op de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl