Prima indiepop-avondje in cultuurbunker De Trucker

Afgelopen donderdagavond konden de talrijke bezoekers die naar hét poppodium van Pijnacker De Trucker gekomen waren, genieten van een prima indiepop-avondje. In de zaal aan de Stationsstraat in Pijnacker, waar als sinds 1973 regelmatig cultuur gesnoven wordt, speelden de Pijnackerse helden van ORDR! én de Delftse band Where Siberia Ended. Laatstgenoemde groep hield hun EP Release Party.

ORDR!
De band die in Pijnacker altijd publiek trekt is ORDR! Deze indierock-sensatie opende met een drie kwartier durende set met zelfgeschreven songs. Van de opener ‘Deep Blue' tot de afsluiter ‘Tomorrow Never Dies' wist de band de goedgevulde zaal te entertainen. Uiteraard werd de culthit ‘Hall Of Fame', vorig jaar nog op nummer 1 in de Free 40 Indie Chart, ook gespeeld. Hoe vaker deze Pijnackerse mannen spelen, hoe beter zij worden.

Where Siberia Ended
Vroeger bij een LP/CD of EP-presentatie kon men de geluidsdrager op de avond zelf aanschaffen. De huidige generatie doet dat anders, zij dumpen hun nieuwste songs op spotify. Zo ook de Delftse formatie Where Siberia Ended. ‘Scar Tissue' is de titel van hun nieuwste EP. Alle vijf songs hiervan werden gespeeld. Hoogtepunt van hun set was zonder meer het nummer ‘Stuck (In My Head)', een geweldige rocksong in de traditie van bands als Audioslave, Alice In Chains en Pearl Jam. De stem van zanger/bassist Eddie Neilson vertoond overigens een opvallende gelijkenis met de in 2017 overleden Chris Cornell. Zowel de Pijnackerse fans van ORDR! als de uit Delft meegereisde vrienden van Where Siberia Ended konden genieten van de alternatieve rock van het viertal, dat verder nog bestaat uit drummer Frido Kloostra en de gitaristen Thijs van der Kooij en Joeri Klees (beiden in een grijs verleden barmannen bij een populair biercafe aan de Brabantse Turfmarkt in Delft). Om klokslag 00.00 uur verscheen de EP op Spotify. Dat werd gevierd met veel bier, op kosten van de band bleef het nog lang onrustig in De Trucker.

Rock ‘n Roll & Punk Party Of The Year
Op zaterdagavond 23 maart kunnen de liefhebbers van rock'n'roll, punk, rockabilly en country genieten van alweer een memorabel avondje. Dan komt het uit het Italiaanse Napels afkomstige rock'n'roll, garage en punkduo The Devils in het kader van hun ‘Let The World Burn Down'-tour voor de tweede keer naar de Trucker. Kaarten voor dit evenement zijn voor slechts € 12,50 te koop via detrucker.nl.