Het was een boeiende wedstrijd. (Foto: Sander de Hollander)

RKDEO pakt in ondertal punt tegen FC Skillz

RKDEO en FC Skillz gingen zaterdag direct voor de kansen om te scoren. In de openingsfase was Skillz wellicht wat sterker, maar daarna kwam RKDEO weer goed in de wedstrijden kreeg ook enkele kansen.

Na een half uur spelen kwam RKDEO ook verdiend op voorsprong. Een vrije trap vanaf de linker zijkant van Irian Boeschoten werd door Daniel Prieto ingekopt, maar de Skillz-doelman bracht de redding. Niet voor lang, want in de rebound was Sven van Noppen trefzeker, 1-0. Met nog vijf minuten te spelen voor de rust kreeg RKDEO een flinke tegenvaller. Robin Bousquet kreeg zijn tweede gele kaart en kon dus vroegtijdig vertrekken. Na ongeveer een uur spelen kwam Skillz op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd kreeg RKDEO de tweede tegenvaller: 1-2. Met nog vijf minuten op de klok wist RKDEO met veel inzet invaller Youni de Bruin in stelling te brengen, die vanaf hoek zestienmetergebied met een droge knal de bal in de rechter bovenhoek schoot: 2-2.