De handen gaan in de lucht bij Avanti/Post Makelaardij 2 als de buit binnen is. (Foto: Aleid Auwerda)
De handen gaan in de lucht bij Avanti/Post Makelaardij 2 als de buit binnen is. (Foto: Aleid Auwerda)

Bus vol tegenstrijdige emoties voor Avanti/Post Makelaardij

Sport

De sfeer in de bus vol korfballers van Avanti/Post Makelaardij die zaterdagavond vanuit Arnhem koers zette naar Pijnacker, was er één van uitersten. 

Aan de ene kant zaten daar de spelers van de hoofdmacht, die eerder die middag nog waren uitgestapt in de Gelderse hoofdstad met het vertrouwen dat degradatie nog kon worden ontlopen. Maar die na de enigszins geflatteerde 26-21 nederlaag tegen Oost-Arnhem, als officieel degradant huiswaarts keerden.

En dan waren daar de reserves van Avanti/Post Makelaardij 2, die direct na de 20-12 zege op het Scheveningse KVS 2, als kersvers kampioen en promovendus naar de reserve Korfbal League 2 in dezelfde bus stapten om hun selectiegenoten te steunen. Op de heenweg moest hun kampioensfeestje nog worden onderdrukt om de focus op het cruciale duel voor het eerste team niet te doorbreken. Iets dat tijdens de terugreis geen stand hield. Wat overheerste was het opgeheven hoofd waarmee Avanti het één na hoogste korfbalpodium verlaat. Tel daarbij op de promotie van de reserves en van Avanti A1 naar de hoofdklasse en de teleurstellingen waren al ver voor het binnenrijden van Pijnacker verdwenen.