Tijdens deze gezellige bijeenkomst werden plannen onthuld.
Tijdens deze gezellige bijeenkomst werden plannen onthuld.

Wonen met ‘beperking’ gepresenteerd

Actueel

Stichting Samen Thuis Delfland en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed organiseren succesvolle bijeenkomst voor nieuwe woonvoorziening

Op woensdag 28 februari jl. organiseerde Stichting Samen Thuis Delfland, in samenwerking met Zenzo Maatschappelijk Vastgoed, een informatieve bijeenkomst voor omwonenden van de Vlielandseweg. Tijdens deze goedbezochte bijeenkomst werden plannen onthuld voor een woonvoorziening op Vlielandse weg 34-36, waar 14 jongeren met een beperking hun eigen leven kunnen opbouwen. Deze nieuwe woonvoorziening biedt jongvolwassenen met een verstandelijke beperking niet alleen een fysiek thuis, maar ook een rustige, veilige en kleinschalige woonomgeving. Hier kunnen zij zo gewoon mogelijk met elkaar wonen, met ondersteuning van zorgverleners die hen begeleiden in het proces van zelfstandigheid. 

De 14 appartementen en gemeenschappelijke ruimtes dragen bij aan het creëren van een inclusieve en ondersteunende omgeving, waarbij de individuele behoeften van de bewoners centraal staan. Omwonenden deelden positieve feedback na ontvangst van de eerste beelden van het nieuwe gebouwproject. Met 14 appartementen en gemeenschappelijke ruimtes creëert deze woonvoorziening een nieuw thuis voor jongvolwassenen. Hoewel de bouwvergunning nog moet worden aangevraagd, is de eerste stap richting realisatie gezet.