De Cantorij Dorpskerk zingt zondagavond diverse bijzondere liederen en er is ook samenzang.
De Cantorij Dorpskerk zingt zondagavond diverse bijzondere liederen en er is ook samenzang.

‘Op weg naar Pasen’ in de Dorpskerk in Pijnacker

Cultuur

Komende zondagavond 10 maart is in de Dorpskerk aan het Koningshof aan het eind van de Kerkweg in Pijnacker een bijzondere vesper met als thema ‘Op weg naar Pasen’.

De bijeenkomst begint om 19.00 uur en de kerk is open vanaf 18.30 uur. Dominee J. Maasland uit Den Haag is de voorganger. In de aanloop naar Pasen worden er teksten gesproken en daarnaast heeft de viering/samenkomst vooral een muzikaal karakter.

De Cantorij Dorpskerk onder leiding van Jeroen de Haan verleent medewerking en daarnaast is er ook samenzang vanuit het Liedboek. Er is een programmaboekje beschikbaar voor alle bezoekers waarin alle teksten en liederen zijn opgenomen.

De Cantorij is al enkele weken flink aan het oefenen op bijzondere liederen, zoals het Kyrie uit The Mass of the Quiet Hour van George Oldroyd, Psalm 43 in de vierstemmige zetting van Claude Goudimel, Gelobet sei, der da kommt van Constatin Christian Dedekind, Wirf dein Anliegen auf den Herrn van Mendelssohn en zo zijn er nog enkele bijzondere liederen. Het orgel wordt bespeeld door Bartjan Geleijnse.

De samenkomst is zeker niet alleen voor gemeenteleden. Iedereen is welkom. Na afloop is er een deurcollecte ter bestrijding van de kosten.