Thea zag ineens een verregend koor de tuin binnenlopen. De iPad van de dirigent bleef gelukkig droog. (foto Walter van den Bogaerdt)
Thea zag ineens een verregend koor de tuin binnenlopen. De iPad van de dirigent bleef gelukkig droog. (foto Walter van den Bogaerdt)

Verrassingsoptredentje voor Thea van den Bogaerdt

Het koor Cantores Amatores heeft zaterdagmiddag in de achtertuin van Thea van den Bogaerdt aan de Bremlaan in Pijnacker een kort verrassingsoptredentje gedaan.

Vanuit haar bed en met een bovenraampje open bekeek en beluisterde Thea glunderend en meezingend de drie liederen die dirigent/koorleider David van Lith had bedacht. Eerst het Georgische lied Gazapkuli, vervolgens het Russische Tebe pojem en tot slot Irish Blessing waarin de aangesprokene een goede reis wordt toegewenst langs paden met bloeiende bloemen, met de wind in de rug en de warme zon in het gezicht. Het laatste woord is: dat God je mag vasthouden in zijn hand, totdat we elkaar weer ontmoeten.

Zoals vorige week paginagroot te lezen was, kampt Thea al meer dan tien jaar met diverse kwaadaardige tumoren. Ze is toch vanuit een energieke en positieve houding het leven blijven omarmen. Ze heeft altijd vol en voor honderd procent genoten van alles wat ze ondernam en dat zal ze blijven doen tot haar laatste ademstoot.

Dansen en zingen waren haar passies. Ze zong bij Cantores maar ook bij het Smartlappenkoor en ze leidde in de RK-kerk het huwelijkskoor. Thea bedankte de natgeregende zangers en zangeressen met een kerstster of hyacint naar keuze!