Een winters plaatje, maar binnen is het warm.
Een winters plaatje, maar binnen is het warm.

Toch nog kerstmuziek maar dan overdag in de Dorpskerk

Actueel

De Dorpskerk aan het Koningshof had grote plannen voor zondag 12 december. In de middag zouden de Rachmaninov Vespers weerklinken in de kerk en in de avond stond een Festival of Lessons and Carols gepland, met de Zanggroep Dorpskerk onder leiding van Jeroen de Haan.

‘Rachmaninov’ komt niet vanwege de aangescherpte coronamaatregelen en daardoor was het mogelijk het Festival of Lessons and Carols naar de middag te verplaatsen. De voorzangers bleken ook zo flexibel dat de repetities van de avond naar de middag konden. En dus gaat het zondag ‘gewoon’ door in de Dorpskerk. Uiteraard met inachtneming van alle regels en restricties.
De kerk is open vanaf half drie en het begint om drie uur, zodat iedereen ruim voor vijf uur in de middag weer thuis kan zijn. Het wordt een lichtvoetige adventskerstviering onder leiding van wijkpredikant Arien Treuren en met Bartjan Geleijnse achter het orgel. De lezingen die bij dit festival horen, nemen gemeenteleden voor hun rekening.

Kijk voor de zekerheid in het weekend nog even op de site www.pknpijnackerdelfgauw.nl voor eventueel laatste nieuws over het wel of niet doorgaan van ‘het evenement’. De kans dat het niet doorgaat, is minimaal maar je weet nooit wat een persconferentie teweeg kan brengen… De muzikale viering is ook te volgen via de livestream van de Dorpskerk en via www.kerkomroep.nl.