Focus op de bal en door. Foto: Sander de Hollander

Winst SV Nootdorp: tweede plaats ranglijst

SV Nootdorp ging afgelopen zaterdag op bezoek bij regiogenoot Voorschoten’97. Nootdorp begon goed en stond na 2 minuten al op voorsprong.

Voorschoten herpakte zich snel en binnen 5 minuten stond de stand alweer gelijk. Vlak voor een half uur spelen kopte Peter LoMonaco Nootdorp opnieuw op voorsprong en nu duurde het tot bijna een uur spelen voordat Voorschoten weer de stand gelijk trok. De winst lag een kwartier voor tijd. Een vrije trap op de rechter zijkant 16m werd door Ryan Lugtigheid via binnenkant paal ingeschoten, 2-3. Nootdorp kon hierna alle aanvallen van Voorschoten weerhouden en kon met 3 punten weer huiswaarts en pakte de 2e plaats op de ranglijst.

Kansloos verlies RKDEO
RKDEO ging zondag thuis de strijd aan tegen regiogenoot Wippolder. Wippolder liet vanaf de eerste minuut duidelijk weten dat het punten mee naar huis wilde nemen en RKDEO was van de begin storm duidelijk onder de indruk. Terwijl Wippolder bijna constant op de helft van RKDEO speelde lukte het de manschappen van trainer Wesley Epskamp sporadisch om bij het Wippolder doel te komen. Vlak voor rust viel dan toch de openingstreffer van de wedstrijd voor Wippolder.

Een voorzet van Jordy Krassenburg werd met een licht knikje met het hoofd door Yannick Prade ingekopt, 0-1. Na rust probeerde RKDEO nog wel maar het leek erop alsof niets lukte of telkens lag Wippolder keeper Dion de Jong in de weg. Met nog een kwartier spelen verdubbelde Wippolder de marge, een vrije trap vanaf de zijkant kwam voor de voeten van Daley Uythof, die op rand 16m kapte en via binnenkant linkerpaal scoorde, 0-2 wat tevens de eindstand was.