Visie gemeente

De gemeente bericht Mike van der Ende dat de dakopbouwen die zijn buren in de Stationsstraat al eerder hebben gerealiseerd feitelijk ook niet legaal waren. Die konden gebouwd worden op basis van het bestemmingsplan uit 1999 waarin alleen de maximale goothoogte werd aangegeven.

In het daarna volgende bestemmingsplan centrum van 2008 is die fout gecorrigeerd en zijn die dakopbouwen zelfs wegbestemd, maar dat kon natuurlijk ook weer niet de bedoeling zijn. Vervolgens zijn bij de herziening in 2018 de bestaande dakopbouwen weer opgenomen in het bestemmingsplan met daarbij meteen de regel dat nieuwe dakopbouwen niet meer zouden worden toegestaan. Daarbij zijn volgens de gemeente nog wel de mensen zonder dakopbouw uitgenodigd hun wensen kenbaar te maken maar daar heeft toen niemand gebruik van gemaakt.

Aldus de gemeente die nog wel even 407 euro en 25 cent in rekening brengt bij Mike van der Ende voor de behandeling van het zogenoemde ‘vooroverlegplan'. Met andere woorden: je vraagt iets aan bij de gemeente, die wijst dat af, maar voor de moeite van het onderzoeken en afwijzen wil de gemeente dan nog wel even een stevige onkostenvergoeding!