Balbezit voor SV Nootdorp. Foto: Sander de Hollander
Balbezit voor SV Nootdorp. Foto: Sander de Hollander Sander de Hollander

Lokale voetbalhelden weer op de groene mat

Oliveo stond afgelopen weekend op de mat tegen Celeritas uit Rijswijk. De blauw-witte zebra’s zetten Celeritas onder druk door vanuit een gesloten verdediging op de tegenaanval te spelen.

Na enkele kleine mogelijkheden aan beide kanten, scoorde Oliveo als eerst. Ook de 0-2 viel nog voor rust. Koud uit de kleedlokalen, stond het 1-2. De eindfase was zeer spannend. Celeritas bracht de wapens goed in stelling. Via zowel het korte combinatiespel als de lange bal vanaf de keeper. Dat resulteerde in de 2-3. Met enkele goed reddingen hield doelman Peter-Paul de Rotte Oliveo op de been, waarna de bevrijdende 2-4 en 2-5 gemaakt werden door Bob Ruigrok en invaller Max Huurman.

DSVP
Al in de tiende minuut kreeg DSVP de éérste kans tegen FC Skillz via Bas Takens, maar keeper stond steeds in de weg. De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Een fel op de bal voetballend DSVP waar FC Skillz veel moeite mee had. DSVP had vlak voor tijd de wedstrijd kunnen beslissen. Samen met invaller Tim de Bruijn was het Dylan de Haan, die opstoomde naar het doel, maar Dylan werd van de bal gezet door de verdediger en was ook deze kans voorbij en hield ook de hardwerkende verdediging van DSVP stand.

Nootdorps voetbal
SV Nootdorp trad op een miezerige sombere zaterdag aan tegen nummer vier van de ranglijst Monnickendam. Na een vroege opening via Jop Verhagen werd de rust met ‘slechts’ 1-0 gehaald. Monnickendam kwam beter uit de kleedkamer en na iets meer dan een uur spelen kwam de 1-1 op het scorebord. SV Nootdorp herpaktezichzelf en kon uitlopen via twee doelpunten van Mitchell Abdoel en eentje van AJ Mercera uitlopen naar een eenvoudige 4-1 overwinning en nam hierdoor steviger de 3e plaats in handen.

RKDEO ging afgelopen zondag richting Vlaardingen om de strijd aan te binden met VFC. In de eerste helft ging het behoorlijk gelijk op met de betere kansen voor RKDEO. Hands van VFC in de 16m werd door Tommy Simonis de penalty verzilverd, 0-1. Lang leek het een overwinning voor RKDEO te worden maar in blessuretijd sloeg het noodlot toe. Een overtreding van RKDEO in de 16 leverde voor VFC een penalty op die niet gemist werd, eindstand 1-1.